Navijači Uniteda gledaju i ne vjeruju šta radi Mount

.
Užasan potez Engleza

 

Nogometaši Manchester Uniteda od 13:45 sati na Old Traffordu igraju svoju pretposljednju prijateljsku utakmicu uoči početka nove sezone.

Momčad Erika ten Haga ugostila je francuski Lens i nije baš najbolje otvorila meč. Sotoca je matirao Onanu u 23. minuti za vodstvo Lensa. Mora se priznati da se novi golman Uniteda nije baš proslavio u ovoj situaciji.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

A šta tek reći onda za Masouna Mounta, veliko pojačanje iz Chelseaja, koji se propisnuo obrukao u 14. minuti. Garnacho ga je nesebično uposlio sa lijeve strane, a Mount se sav spetljao i gotovo čist gol pretvorio u "epski promašaj". Istini za volju, nije pokušaja ni bilo, no sve vam je jasno...

Onana i Mount su nova lica u prvih 11, a Erik ten Hag se odlučio za ovu postavu:

Onana - Shaw, Martinez, Varane, Dalot - Mount, Casemiro - Garnacho, Fernandes, Antony i Rashford.

United će za tri dana odmjeriti snage sa Athleticom Bilbaom i to će biti posljednja provjera pred početak nove premierligaške sezone.

Crvene vragove očekuje 14. avgusta domaći duel sa Wolvesima, a onda pet dana kasnije gostuju Tottenhamu. Istovremeno čekaju i žrijeb grupne faze Lige prvaka.

Tokom mjeseca jula United je odigrao čak šest prijateljskih utakmica, a ostvarili su po tri pobjede i poraza. Prvo su slavili protiv Leedsa, Lyona i Arsenala, a onda su gubili od Wrexhama, Real Madrida i Borussije Dortmund.

Nije poznato hoće li do kraja prijelaznog roka Manchester United biti još aktuelan na transfer tržištu, no jasno je da je prije utakmice s Lensom potvrđeno vjerovatno i najveće pojačanje za ovo ljeto, a radi se o sjajnom napadaču koji je došao iz Atalante, Rasmusu Hojlundu. 20-godišnjak je s Crvenim đavolima potpisao ugovor do juna 2028. godine.

United je za usluge ovog 20-godišnjeg napadača Atalanti isplatio 70 miliona eura.

Ovaj napadač je prošle sezone u dresu Atalante zabio 'samo' 10 golova u 34 nastupa. Prethodno je igrao za Copenhagen i Sturm Graz. Ukupno je u tri seniorska tima nastupio u 87 utakmica i postigao je 27 pogodaka.