Navijači Veleža posvetili pjesmu Ultrasima i organizovali gledanje derbija sa Zrinjskim

.
Klub navijača "Red Army" Mostar u video objavi na društvenim mrežama pozvao je fanove Veleža na zajedničko druženje i gledanje utakmice Zrinjski - Velež u Klubu navijača, a sve nakon što je pristalicama Rođenih zabranjen dolazak na utakmicu.

Objavu na Facebooku iskoristili su i da pecnu navijače Zrinjskog poznate kao Ultrase, nakon što su im prije nekoliko dana u navijačkoj akciji otuđili većinu transparenata.

"Sada kada sve je gotovo, zastave progutala je noć. Jedno pitanje je samo ostalo, kojim ću te zvati imenom. I svemu sad je kraj, tribina nema sjaj, od vaše grupe samo pokušaj", pjevali su navijači Veleža u video objavi na Facebooku.

Podsjetimo, mostarski derbi je imao neželjenu uvertiru nakon što su navijači Veleža oduzeli većinu trasparenata pristalicama Zrinjskog.

Zbog toga je susret označen kao meč visokog rizika, a MUP HNK zabranio je dolazak navijačima Veleža, nakon čega su se i članovi Uprave Rođenih solidarisali s navijačima i najavili da neće biti prisutni na tribinama.

Zrinjski ima imperativ pobjede kako bi zadržao korak za vodećim Borcem, dok je Velež na trećem mjestu koje vodi u Evropu, a eventualnim pozitivnim rezultatom dodatno bi zacementirao poziciju na tabeli.

Utakmica se igra od 16 sati Pod bijelim brijegom, a glavni sudija utakmice je Irfan Peljto iz Sarajeva.

 

Foto:Screenshot