Navijači Veleža zbog odluke Saveza spriječeni da gledaju posljednju utakmicu u sezoni

F

Foto: FK Velež Mostar

Utakmica posljednjeg kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Tuzla Cityja i Veleža igrat će se bez prisustva gostujućih navijača zbog početka radova na stadionu Tušanj.

"U komunikaciji sa službenim predstavnicima FK Tuzla City, FK Velež Mostar obavještava sve svoje navijače koji su planirali organizovan odlazak na utakmicu posljednjeg 33. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, a koja će se odigrati u petak na stadionu Tušanj u Tuzli, da je Fudbalski klub Tuzla City od menadžmenta JU Tušanj Tuzla dobio obavijest da, zbog započetih radova na dijelu tribine predviđenom za gostujuće navijače, nije u mogućnosti organizovati i adekvatno osigurati prijem organizovane skupine gostujućih navijača za navedenu utakmicu", poručili su iz Veleža.

Mostarski klub je objavio i dio dopisa kojeg je uputila Tuzla.

"Radovi su započeti jer u JU Tušanj nisu imali informaciju o promjeni termina utakmice, te isti neće biti završeni do dana odigravanja utakmice (24.5.2024). Obzirom da FK Tuzla City nije vlasnik stadiona i nismo u mogućnosti uticati na novovonastalu situaciju, molimo da ovu činjenicu uvažite i ne planirate dolazak organizovane skupine vaših navijača", pisali su iz Tuzle Mostarcima.

Tuzlaci su uputili poruke podrške Veležu te ujedno zamolili navijače da sa razumijevanjem prihvate navedene novonastale okolnosti.

"Fudbalski klub Velež Mostar koristi ovu priliku da se zahvali službenim predstavnicima FK Tuzla City na pravovremenom informisanju i profesionalnom pristupu", dodali su Rođeni.

Podsjetimo, utakmica između Tuzle i Veleža igra se u petak s početkom u 17:00 sati, iako je prvobitno bilo planirano da se svi susreti posljednjeg kola igraju u isto vrijeme - nedjelja, 17:00 sati. Ovom promjenom koju je odobrio Nogometni savez BiH nastao je i problem zbog kojeg navijači Veleža neće moći gledati posljednju utakmicu u sezoni.