Navijačica koja je izbačena sa finala Vimbldona tužila Kirjosa

.
Navijačica Ana Palus (Anna) koja je udaljena sa Centralnog terena tokom finala ovogodišnjeg Vimbldona nakon žalbe Nika Kirjosa (Nick Kyrgios) podnijela je tužbu protiv australijskog tenisera zbog "smiješne i potpuno neosnovane pritužbe".

 

Neosnovane tvrdnje

Tokom jedne od promjena strana, podsjetimo, u kojem je igrao protiv Novaka Đokovića, Kirjos se požalio glavnom sudiji da ga žena ometa tokom servisa. Također, rekao je i da je pristrasna, te da bi trebala biti udaljena sa tribina...

U izjavi koju je objavio advokat Ane Palus navedeno je da je pokrenula postupak protiv Kirjosa kako bi „oprala svoje ime“. 

Želi oprati svoje ime

- Tokom finala Nik Kirjos je iznio smiješne i potpuno neosnovane tvrdnje o meni i mom ponašanju. Ne samo da mi je upropastio cijeli dan, što je dovelo do toga da sam izbačena sa tribina, već je gospodin Kirjos iznio lažne opružbe o meni, a to su pročitali i čuli milioni ljudi širom svijeta što je mojoj porodici i meni naškodilo i donijelo nam veliki stres, navela je Palus i dodala da se na ovaj potez odlučila kako se nešto slično ne bi ponovilo nekome drugom, te da će sav eventualni novac dobijen tužbom biti uplaćen u humanitarne svrhe.