Navijaču Partizana doživotna zabrana zbog poteza nakon meča sa Igokeom

.
Dugo će pamtiti nedjeljni meč svog kluba

 

Meč ABA lige između Partizana i Igokee (91:89) donio je mnogo uzbuđenja i gotovo nestvarnu završnicu.

Igokea je ispustila čak 22 poena prednosti, da bi dvije sekunde do kraja došla do preokreta i velike pobjede. Bh. prvak bio je autsajder, no na kraju se radovao, dok su domaći bili potpuno šokirani.

Razočarani su bili i navijali Partizana koji su imali šta reći svojim izabranicima, a jedan je definitivno pretjerao. Naime, on je odlučio da siđe na teren i pokuša se obračunati sa jednim košarkašem svog tima.

Sve su snimili i navijači sa tribina, a obezbjeđenje je brzo reagovalo i istog privelo. Brzo je identifikovan, a zatim je KK Partizan donio zaista žestoku odluku.

Naime, navijač je dobio doživotnu zabranu dolaska na utakmice KK Partizan.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

"U skladu sa pravilima Kluba, a sa željom da se zaštiti integritet igrača, naš domaći teren i ugled KK Partizan, donijeta je odluka da vinovniku incidenta bude trajno zabranjen ulazak u dvoranu, na svim mečevima koje KK Partizan igra kao domaćin", saopštio je Partizan.

Zaista nesvakidašnji potez čelnika KK Partizan, ali definitivno i opravdan. Mnogi navijači itekako pretjeraju u svojim odlukama i teško se mogu suzdržati, iako je jasno da moraju ostati na tribinama, te prema nepisanom pravilu biti uz svoj tim i kada je dobro, ali i kada ne ide.

Ovaj navijač nije mislio tako i očigledno da se nije mogao pomiriti sa porazom od bh. prvaka. Sada će utakmice svog kluba pratiti putem malih ekrana, što je već odavno praska brojnih klubova u Evropi.

Svi oni koji se ne znaju ponašati 'normalno', dobiju zabrane dolaska i problemi budu riješeni.

Naredni domaći meč Partizan igra protiv njemačke Albe u petak, a dvorana će sigurno biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Na svom mjestu sigurno neće biti stariji navijač o kojem su gore već pisali.

Kada je ABA liga u pitanju, Igokea sada ima isti omjer kao i Partizan u ABA ligi (5-2), a u narednom kolu dočekuje Budućnost, dok će ekipa Željka Obradovića gostovati Cedevita Olimpiji u Ljubljani.