Nazivaju je prevarantom: Transrodna osoba debitovala u MMA i postala žrtva uvreda

asd
Transrodna sportašica Alana McLaughlin debitovala je u MMA pobjedom protiv Celine Provost, a nakon borbe dobila je brojne uvrede i prijetnje.

McLaughlin je bivši član Specijalnih snaga Vojske Sjedinjenih država koji se, nakon povratka iz Afganistana, odlučio posvetiti borilačkim sportovima.

U međuvremenu, Alana postaje prva transrodna osoba nakon Fallon Fox koja se borila u MMA, a pobjedu protiv Provost zabilježila je u petak nakon tri minute i 32 sekunde borbe, u trećoj rundi.

Ipak, mnogo je onih koji smatraju da je pobjeda nezaslužena i da se McLaughlin ne smije boriti u konkurenciji žena. Tako je ova Amerikanka putem društvenih mreža dobila brojne uvrede i prijetnje, a većina ih se odnosi to da McLaughlin vara.

Ova 38-godišnja borkinja je prošla sve medicinske preglede, uključujući i test hormona, kako bi se borila u petak.

"Danas sam čula da će svaka žena u MMA morati da se bori protiv mene ili će im karijere biti završene", poručila je McLaughlin.
Pohvalila je i svoju rivalku, Celine Provost, poručivši da je bila nadomak pobjede.

"Svi morate ukazati poštovanje Provost i svoje komentare prebaciti negdje drugo. Malo je nedostajalo da me pobijedi u nekoliko navrata tokom borbe i rezultati kažu da je definitivno dobila prvu rundu. Ovo je jedina objava da govorim o ovome. Transfobi me samo čine jačom", rekla je Amerikanka.

Dodala je i to je kasno krenula u borilački sport, ali da joj je cilj boriti se koliko joj tijelo izdrži, a sve kako bi normalizovala položaj transrodnih osoba.