NBA legenda uz velike kritike prozvala Luku Dončića: Trebao bi se pogledati u ogledalo

NBA liga
Jedan od najboljih šutera svih vremena i legendarni košarkaš Reggie Miller kritikovao je Luku Dončića te otkrio zašto smatra da njegova igra pravi problem Dallasu.

 

I ne samo da ga je kritikovao, već je bio izuzetno oštar prema njemu rekavši da bi se zbog svog načina igre trebao pogledati u ogledalo i priznati sebi da mora biti u boljoj formi, kako bi tim imao više koristi od njega i igrao bolje.

"Luka Dončić bi se trebao pogledati u ogledalo, on mora biti u boljoj formi. Dallas kao ekipa mora više trčati, a mislim da bi to i radili da Dončić ne igra, odnosno da Irving igra. Puno su bolji kada igraju brže", rekao je Miller pa nastavio:

"Jason Kidd želi tako trenirati svoju ekipu, on želi da ona bude brza. A, kada je Dončić na parketu, to onda nije moguće. Mislim da bi Dallas radio bolji pritisak na protivnike da je on u boljoj formi i da su kao ekipa brži."

Dallas je ove sezone važio za favorita iz sjene, a kada je početkom februara Kyrie Irving došao iz Brooklyna, svi vodeći analitičari su, najprije stidljivo, a potom i otvoreno počeli govoriti kako bi Mavsi predvođeni najboljim bekovskim parom u ligi mogli otići veoma daleko.

Ipak, bilo je i onih skeptičnih koji su upozoravali na to da će im "trebati dvije lopte", te na činjenicu da su njih dvojica u najboljem slučaju prosječni defanzivci. Nažalost po Mavse, ispostavilo se da su skeptici u pravu.

Prije dolaska Irvinga Dallas je bio na četvrtoj poziciji u Zapadnoj konferenciji s omjerom 29-26 i stvari su odmah krenule nizbrdo. Od tog trenutka Dallas je