NBA liga ponovno nanijela nepravdu Bojanu Bogdanoviću

Bojan Bogdanović
BOJAN BOGDANOVIĆ nije pozvan na natjecanje u tricama na All-star vikendu ni kao zamjena za ozlijeđenog Damian Lillarda, objavila je NBA liga.

Njegovo mjesto zauzet će Devin Booker, u gađanju trica i glavnoj utakmici vikenda koja će se ovu nedjelju igrati u Chicagu.

Podsjetimo, Bogdanović nije uvršten ni u prvom izboru kada su uz Lillarda za natjecanje u tricama prijavljeni Davis Bertans iz Washingtona, Devonte' Graham iz Charlottea, Joe Harris iz Brooklyna, Buddy Hield iz Sacramenta, Zach LaVine iz Chicaga, Duncan Robinson iz Miamija i Trae Young iz Atlante.

Doduše, čak sedmorica među njima su u prvih 10 po broju ubačenih trica ove sezone, baš kao i Bojan, a samo je Joe Harris ispod, no on je branitelj naslova i logično je da nastupi. Međutim, od svih njih samo Robinson ima bolji postotak ubačaja od Bojana.

Isto vrijedi i za Devina Bookera. Zvijezda Sunsa šutira tricu 35,8% naspram sjajnih 42,5% Bogdanovića. Ipak, Booker je veća zvijezda u NBA ligi i to je vjerojatno razlog zašto je uvršten u natjecanje u tricama ispred najboljeg hrvatskog košarkaša.