Ne postoji čovjek na svijetu koji bi ovo učinio: Gerard Pique Barceloni oprostio nestvarnu cifru

.
Defanzivac Barcelone Gerard Pique (35) saopštio je jučer kako završava profesionalnu karijeru i kako će mu meč protiv Almerije biti posljednji u dresu voljenog kluba kojem je oprostio zaista nestvarnu cifru koju mu duguju na osnovu ugovora.

 

Gerard Pique odlučio je okončati profesionalnu karijeru usred sezone. Odluku je saopštio rukovodstvu Barcelone i rastanak je bio izuzetno prijateljski.

Čuveni defanzivac odlučio je 'zaboraviti' ovosezonski ugovor u korist kluba, a španski list Mundo Deportivo, koji je blizak Barceloni, objavio je zaista nevjerovatnu cifru koju katalonski velikan duguje Piqueu.

Prema navodima ovog lista, Barcelona 35-godišnjem fudbaleru duguje nevjerovatnih 80 miliona eura od ugovora kojih se odricao prethodnih sezona u korist kluba koji je bio u izuzetno teškoj situaciji.

Međutim, Pique neće uzeti kompletan iznos. On je zatražio samo isplatu 30 miliona eura koje su ostali dužni dogovorom o odloženom plaćanju ugovora te će klubu oprostiti čak 50 miliona eura kojih se odrekao smanjenjem primanja, iako je imao dogovor da će mu i oni naknadno biti isplaćeni.

Tako je Gerard Pique odlučio dodatno pomoći voljenom klubu u kojem je proveo 'pola života' i zaista je teško naći jednog fudbalera da bi se odrekao ovakve cifre u korist kluba.

"Prije ili kasnije ću se vratiti u Barcelonu", rekao je Gerard Pique u poruci koju je uputio navijačima, a njegov je jasan plan da za nekoliko godina naslijedi Joana Laportu na mjestu predsjednika tima s Camp Nou stadiona.

Velike riječi za Piquea na odlasku iz kluba imao je njegov nekadašnji saigrač, a sada trener Xavi Hernandez.

"Gerard Pique je jedan od najboljih defanzivaca u historiji fudbala i jedan od najboljih u historiji kluba. Ne želim nikom iskazati nepoštovanje jer su tu ranije igrali Puyol i Miguel, ali Pique je definitivno jedan od najboljih", rekao je Xavi i dodaje:

"Kroz historiju vidim Beckenbauera, Ferdinand i Terryja među najboljim ikad i siguran sam da je i Geri (Pique) među najboljima u historiji kada je bio u svojim najboljim danima", tvrdi Xavi.

Gerard Pique je istinska ikona Barcelone. Odigrao je ukupno 615 utakmica i postigao je 52 pogotka. Za reprezentaciju Španije nastupio je u 102 utakmice i postigao je pet pogodaka.