On neće, ali ceh Piqueovog ponašanja platit će Barcelona

.
Novčana kazna za Blaugranu

 

Gerard Pique kažnjen je od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Španije. Defanzivac je suspendovan na četiri utakmice, no neće ih odraditi jer je završio karijeru, no kaznu će morati platiti klub.

U posljednjoj utakmici pred reprezentativnu pauzu Barcelona je prije osam dana kao gost u 14. kolu španske Primere savladala Osasunu s 1:2.

Na toj utakmici je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena isključen Gerard Pique koji u trenutku isključenja bio na klupi za rezervne igrače.

Danas je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Španije odredila kaznu od četiri utakmice za ovog defanzivca, no on za to i ne mari s obzirom na to da je završio karijeru.

Da se nije povukao, Pique bi preskočio utakmice protiv Espanyola i Atletico Madrida u ligi, zatim polufinale Superkupa protiv Betisa, te prvu u takmicu u Kupu u januaru naredne godine.

Ovako, kaznu će platiti samo klub i to kaznu novčane prirode, prenosi Mundo Deportivo. 

Ukupno će Barcelona morati platiti 3.800 eura španskom Savezu, dio zbog isključenja, a dio zbog težine prekršaja koji je Pique napravio.

Podsjetimo, Pique je isključen zbog prigovora i navodno drskih i uvredljivih riječi koje je uputio prema sudijama.

Na toj utakmici je nešto ranije isključen i napadač Robert Lewandowski koji je za samo pola sata zaradio tri žuta kartona.

Osim Piquea, i on je danas saznao svoju kaznu, no on je prošao nešto bolje nego sada već bivši fudbaler Barcelone.