Nejmar se javio Mesiju i Suarezu i otkrio šta će biti s njegovim transferom

Nejmar (Neymar) ne silazi s naslovnica katalonskih medija.

Svaki dan svi najveći dnevni sportski listovi koji se bave prvenstveno Barcelonom "Mundo Deportivo", "Sport" imaju novi nastavak priče o Nejmaru.

Na današnjoj naslovnici "Sport" i na drugoj stranici novine objavljena je velika priča da se Nejmar preko WhatsAppa javio saigračima iz Barcelone i otkrio im što će biti s njegovim transferom. 

- Nejmar, Lionel Mesi (Messi) i Luis Suarez i dalje imaju zajedničku grupu na WhatsAppu koja se zove "Tri južnjaka" i u redovnom su kontaktu. ''Sport'' ekskluzivno saznaje da su se bivši saigrači, i to ne samo Mesi i Suarez, raspitivali o njegovom eventualnom povratku na Nou Kamp, a Nejmar im je odgovorio "Smirite se, dolazim!" - stoji u tekstu.

"Sport" dodaje da je Nejmar trenutno u Brazilu, gdje je u toku Kopa Amerika, ali da se krije od javnosti i da još nije bio ni na jednoj utakmici svoje reprezentacije. 

Njegov transfer u Barcelonu je, prema izvještajima iz Barcelone, jedan dan gotova stvar, a drugi gotovo nemoguć. Barcelona ne želi da želi vratiti igrača kojeg je prije dvije godine prodala za 222 miliona eura, ali ne želi mu podilaziti i na njega potrošiti baš sav novac koji joj je na raspolaganju.

Kako pišu španski mediji, Barcelona je pred Nejmara postavila tri zahtjeva. Prvi je da povuče tužbu protiv kluba zbog 26 miliona eura neisplaćenih bonusa, drugi je da javno kaže da je odlazak iz Barcelone bila greška i da se želi vratiti, a treći je da pristane na znatno manju plaću od 36 miliona, eura koliko zarađuje u PSG-u.

Image

Osim toga, PSG traži 250 miliona eura za Nejmara, a najviše što Barca može ponuditi je 100 miliona i Filipe Kutinjo (Philippe Coutinho), iako Parižanima ta opcija navodno ne odgovara. 

Barcin predsjednik Josep Bartomeu izračunao je da bi Nejmar Barcu kroz pet godina stajao 600 miliona eura kad se uračuna odšteta i njegova bruto plaća, koja bi po sadašnjim uvjetima klub stajala oko 70 miliona eura po sezoni, prenosi Avaz.

Barca mu ne želi i ne može dati više od 20, maksimalno 25 miliona, a ''Mundo Deportivo'' je jučer objavio da Bartomeuu ne pada na pamet platili Brazilca 250 miliona eura u gotovini. 

Cijelu situaciju vrlo pažljivo osluškuju i u Madridu. Real je Nejmara želio još 2013. godine, ali mu ga je Barca otela pred nosom. Florentino Perez je navodno ponudio PSG-u 130 miliona eura i Garet Balea (Gareth Bale) ili Džejmsa Rodrigeza (James Rodriguez), ali još nije dobio odgovor.