Nekom su 144 miliona "mačiji kašalj": Blizu dogovora najveći transfer u historiji Premiershipa

sadf
Za neke nema krize

I dok većina klubova osjeća posljedice finansijske krize prouzrokovane panedijom koronavirusa nekim je trošenje izdašnih svota novca poput mačijeg kašlja. 

Prema pisanju uglednog Timesa na Ostrvu se dogovora najveći transfer u historiji Premiershipa "težak" 144 miliona eura.

Posljednjih sedmica u Engleskoj se najviše priča od Declanu Riceu, sjajnom veznjaku West Hama čija vrijednost raste iz utakmice u utakmicu.

Rice briljira u dresu Čekićara te David Moyes zna da ga neće još dugo imati u svom timu zbog čega mu stalno i podiže cijenu.

"Mislili smo da će Rice na ljedo koštati oko 120 miliona eura. To je bila prilika da se plati jeftinije, sada će za njegovo dovođenje biti potrebna ogromna količina novca", kazao je Moyes.

Times navodi da je iznos za kojeg je West Ham spreman prodati svog kapitalca cifra od 144 miliona eura, odnosno 120 miliona funti. Za njegov potpis bore se Chelsea i Manchester United.

Rice je odbio da produži ugovor koji ističe na ljeto 2024. godine te je tako nagovijestio da se sprema za odlazak iz West Hama, ali ne i iz Londona.

Chelsea pokazuje najveći interes i igra na "kartu osjećaja" jer je Rice bio član akademije Plavaca prije nego što je prešao u omaldinske selekcije West Hama.

Ni United neće tako lako odsutati jer im je potreban "motor" u veznom redu pošto Fred i Mctominay nisu opravdali očekivanja. Aukcija je počela, pitanje je ko će pobijediti.

Inače, rekord na Ostrvu drži Jack Grealish koji je prošlog ljeta za 117 miliona eura prešao iz Aston Ville u Manchester City. Drugi je na listi povratak Romelua Lukakua na Stamford Bridge za 113 miliona iz Intera.

Do sada oba ova transfera nisu bila ni blizu učinkovita kako se to očekivalo pošto se ni Lukaku ni Grealish nisu baš najbolje snašli u novim izazovima.