Nerealna scena na tribinama kada je Messi pao na tlo

.
Lionel Messi će u Kataru imati posljednju priliku da osvoji jedino što mu nedostaje - Svjetsko prvenstvo. Upravo iz tog razloga neće samo Argentinci navijati za Gaučose, već će ta selekcija sigurno imati dosta fanova iz ostalih zemalja, posebno onih čiji nacionalni timovi neće nastupiti na Mundijalu.

 

U posljednjoj provjeri pred SP Argentinci su pobijedili Ujedinjene Arapske Emirate u komfornoj utakmici. Završeno je 5:0, a Messi je bio jedan od strijelaca te je upisao i asistenciju.

Messi je odigrao svih 90 minuta, a u jednom trenutku cijeli stadion je zanijemio nakon što je na zvijezdu PSG-a startao igrači UAE-a.

Messi je pao na pod te se uhvatio za nogu, a sa tribina su se mogli čuti samo uzdasi i nevjerica kada je kapiten Argentine pao na pod.

Video OVDJE; 

Na sreću strah je bio kratkog daha pošto je Messi uz pomoć protivnika brzo stao na noge te je bez problema nastavio utakmicu.

Sigurno je da svi ljubitelji fudbala žele vidjeti Messija na Mundijalu u Kataru te njegov posljednji pokušaj da postane prvak svijeta.

U dosadašnja četiri je bio neuspješan, najbolnije mu je svakako Svjetsko prvenstvo iz Brazila 2014. godine kada su Argentinci izgubili u finalu od Njemačke.

Do sada je skupio 19 utakmica na svjetskim prvenstvima, prvi put još 2006. godine kada je zabio i gol protiv tadašnje reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Inače, Messi je na Mundijalima postigao ukupno šest golova, a interesantno da nikada nije bio strijelac u mečevima nokaut faze.

U grupnoj fazi Argentinci će igrati protiv Meksika, Poljske i Saudijske Arabije te je zaočekivati da rutinski prođu dalje.

 

Foto: Screenshot