Nestao legendarni Argentinac: Prvenstvo počinje, Maradone nema

Iako nova sezona u 2. ligi Meksika starta ovog vikenda, tim Dorados de Sinaloa je trenutno bez trenera.

Naime, legendarni Diego Armando Maradona koji sa klupe predvodi ovaj klub, misteriozno je nestao i ne pojavljuje se u klubu.

Prema jednom izvoru Maradona je ostao malo duže za božićne praznike u Argentini, dok drugi ističe da trenutno ima problema sa produženjem ugovora sa sadašnjim klubom, te da na ovaj način vrši i određene pritiske na čelnike kluba.

U prvoj utakmici će ga vjerovatno zamijeniti Jose Maria Martinez, također Argetinac, a da li će se legendarni Maradona ipak pojaviti ostaje nam da vidimo. Možda uoči utakmice ili na poluvremenu.

U doigravanju se potukao sa publikom, a nije izborio plasman u elitni rang

Diego Maradona nije uspio da uvede Dorados u najelitniji rang meksičkog fudbala jer je njegova ekipa poražena u finalu doigravanja protiv Atletico San Luisa. Zanimljivo je da se u prvom duelu njegovog Doradosa protiv Atletico San Luisa (1:0) posvađao sa protivničkim trenerom, te na kraju zaradio isključenje.

U toj prvoj utakmici Dorados je pobijedio s minimalnih 1:0, ali su u revanšu poraženi sa 4:2, te je tako ipak Atletico izborio plasman u najjači rang. Maradona nakon utakmice nije bio najbolje raspoložen, a so na ranu nakon utakmice stavili su mu navijači protivničkog tima koji su ga žestoko vrijeđali. Među njima bilo je dosta navijačica Atletica i oni su pjevali "Maradona puši ku**c", a sve to su željeli da snime što izgleda zaista žalosno.

Naravno, Maradona nije mogao da trpi ovako ponašanje i htio je da se obračuna s navijačima Atletica. Na njih je krenuo šakama i nije birao da li je to muško ili žensko. Ipak, njegovi tjelohranitelji su brzo reagovali i izveli ga iz hodnika.