Nestvarna drama u Tivoliju: Dva produžetka, fantastična trojka Atića i fenomenalan komentar Edina Avdića

U 12. kolu ABA lige viđen je spektakularan meč između Cedevita Olimpije i Mege Bemax, a na kraju su slavili domaći nakon dva produžetka. Konačan rezultat je bio 112:102.

Domaći su bolje otvorili meč i nakon prvih deset minuta vodili 21:15, a onda su gosti u drugom periodu pogodili devet trica i na odmor otišli sa šest poena prednosti, 48:42.

Mega je nastavila sa dobrom igrom u nastavku, te je imala 11 poena prednosti, a u posljednjih deset minuta se ušlo sa šest poena zaostatka Cedevita Olimpije, bilo je 71:65. Ipak, iskustvo domaćih je došlo do izražaja, te su preokrenuli rezultat u svoju korist, a u posljednju minutu su ušli sa vodstvom 85:84.

Tada na scenu stupa Mesiček koji pogađa jedno, a promašuje drugo slobodno bacanje, te Cedevita Olimpija ima napad za pobjedu. Siguran je bio Blažič 0.4 stotinke do kraja što je bilo dovoljno Simonoviću da postigne pogodak za dva poena iz odbojke i odvede utakmicu uz produžetak. Sve ovo su fantastičnom reakcijom popratili komentatori Arene Sport.

U produžetku ponovo drama. Edin Atić, bh. reprezentativac je pet sekundi prije kraja pogodio trojku i mislilo se donio pobjedu Megi, no onda je Jaka Blažič uzvratio na drugoj strani i odveo utakmicu u drugi produžetak gdje su se bolje snašli domaći i tako slavili veliku pobjedu.

Inače, domaće je do pobjede vodio Jaka Blažič sa nestvarnih 33 poena, devet skokova i šest asistencija dok je Simonović dodao 19 uz četiri skoka. Miller-McIntyre je susret završio sa 17 poena, sedama sistencija i četiri skoka dok je još dvocifren bio Edo Murić sa 13 poena i pet skokova. Naš Andrija Stipanović je postigao pet poena uz sedam skokova.

Kod Mege briljirao je Perry sa 27 poena i po pet skokova i asistencija dok je Mesiček dodao 14 uz dva skoka. Cerovina je susret završio sa 12 poena i tri asistencije, a još su dvocifreni bili Mišković i naš Edin Atić sa po 11 poena. Mišković je dodao šest skokova, a Atić sedam uz pet asistencija.

Cedevita Olimpija - Mega Bemax 112:102 (21:15, 21:33, 23:23, 22:16, 10:10, 15:5)