Nestvarne brojke maestralnog Modrića: Hrvat je predvodio Real u pobjedi nad Atleticom (VIDEO)

modrić
Nogometaši Reala sinoć su u gradskom madridskom derbiju na Santiago Bernabeuu pobijedili Atletico nakon produžetaka rezultatom 3:1 te su tako prošli u polufinale španskog Kupa kralja, a sportsku javnost ponovo je fascinirao sjajni hrvatski veznjak Luka Modrić.

 

Iako ima 37 godina, Luka igra kao mladić, a tako je bilo i protiv Atletica kada je odigrao svih 120 minuta izuzetno zahtjevne utakmice.

Modrićev potez koji je napravio u 79. minuti kada je asistirao Rodrygu Goesu za izjednačenje na 1:1 bio je jedan od ključnih na čitavom duelu.

Društvenim mrežama brzo su se proširile i Modrićeve brojke s utakmice koje izgledaju zaista zapanjujuće.

Osim što je odigrao 120 minuta i upisao asistenciju, hrvatski veteran je imao i četiri ključna dodavanja, tri dobijena duela na tlu, tri presječena dodavanja, 110 tačnih dodavanja te 136 dodira s loptom.

Nakon utakmice oglasio se i sam Modrić na društvenim mrežama.

"Derbi ostaje kod kuće! Hala Madrid", napisao je Modrić.

Hrvatski veznjak je komentarisao i objavu strijelca izjednačujućeg pogotka Rodryga tako što mu je poručio: "Bravo, sine!"

Podsjetimo, Morata je doveo Atletico u vodstvo u 19. minuti, a produžetak je izborio Rodrygo golom pred kraj utakmice. Real je u produžetku postigao dva gola preko Benzeme i Vinicius Juniora i to nakon što je Savić isključen kod Atletica u 99. minuti nakon dva dobijena žuta kartona.

 

VIDEO