Neuer je izjavom o Hrvatu izazvao skandal u Bayernu, čekaju ga tri moguća scenarija

 Gg
Golman Bayerna Manuel Neuer izazvao je pravi skandal nakon što je javno kritikovao klub i njegove čelnike zbog odluke da iz kluba otpuste trenera golmana Tonija Tapalovića, a zbog toga će po svemu sudeći neslavno okončati karijeru u Bayernu.

Tapalović je bio trener Bayernovih golmana od 2011. godine, a posebno emotivan zbog njegovog odlaska bio je Neuer, s kojim je sarađivao u Schalkeu i zajedno s njim stigao u ovaj klub.

Njemački golman je Tapalovićevom sinu Tinu Emanuelu bio i krsni kum, a nakon što je javno prozvao čelnike kluba i kritikovao ih, uslijedio je kontra napad Hasana Salihamidžića i Olivera Kahna, ali i brojnih legendi Bayerna, koji smatraju da je Neuerovo ponašanje nedopustivo.

Bavarski klub Neueru prijeti pozamašnom kaznom, dok nije jasno da li će i ubuduće biti kapiten tima. Trener Nagelsmann je ovo pitanje ostavio otvorenim, ali njemački mediji su gotovo sigurni da su njegovi dani na golu Bayerna odbrojani.

Bild piše o tri moguća scenarija, a prvi je naizvjesniji i prema njihovim navodima postoji 65 posto šansi da će Neuer biti bivši na golu Bayerna.

Bio bi to neslavan kraj nakon 12 godina sa deset šampionata i dvije trostruke krune (2013., 2020.), ali Bayern je spreman na ovu mogućnost s obzirom da su doveli Yanna Sommera, a Alexander Nübel bi se mogao vratiti s posudbe iz Monaca.

Druga mogućnost je da Nagelsmann dobije otkaz do kraja sezone, uslijed nešto slabijih partija Bayerna ove sezone, što bi vjerovatno i promijenilo Neuerov status.

 

Nagelsmann je bio pokretačka snaga iza izbacivanja Tapalovića, jer je sumnjao da curenje informacija iz svlačionice potiče od njega.

Ipak, vjerovatnoća da će mladi stručnjak dobiti otkaz u Bayernu su svega 10 posto, tvrdi Bild.

Konačno, postoji mogućnost da se Nagelsmann i Neuer pomire u cilju opće dobrobiti kluba, a šanse za to su 25 posto.

Podsjetimo, Manuel Neuer ima važeći ugovor sa Bayernom do juna 2024. godine nakon što je u maju prošle godine potpisao novi ugovor.