Neuništivi Đoković se uprkos povredi plasirao u osminu finala Australian Opena (VIDEO)

Đoković
Srbijanski teniser Novak Đoković (5. ATP) plasirao se u osminu finala Australian Opena nakon što je danas bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova (28. ATP).

 

Meč je trajao malo više od tri sata, a na kraju je bilo 3:0 za Đokovića, po setovima 7:6, 6:3, 6:4.

Novak je odlično krenuo u meč i odmah uzeo break, a potom bez problema zadržavao svoj servis. U devetom gemu je imao čak tri set lopte, ali se Grigor uspio spasiti. Bugarin nakon toga uzima break i poravnava rezultat, a onda je on imao dvije propuštene set prilike. Nakon svega toga igrao se tie-break u kojem se Đoković nakon drame bolje snašao i poveo u ovom duelu. Na kraju seta Đokoviću je bila i ukazivana ljekarska pomoć zbog povrede koju je vukao još prije meča i zbog čega je imao zavoje na nozi.

Za razliku od prvog seta, u drugom nije bilo veće drame osim u četvrtom gemu u kojem se Dimitrov tri puta spasio. Ipak, spasa mu nije bilo kada je naredni put servirao jer je Đoković tada uzeo break koji mu je na kraju bio dovoljan da udvostruči vodstvo i dođe na korak do pobjede.

Gotovo nevjerovatno izgledao je treći set ovog meča. Krenulo je odlično po Đokovića budući da je uzeo dva breaka i poveo 3:0, a onda je izgubio svoj servis. Uslijedila su dva nova breaka na obje strane pa je nakon te serije loših servisa rezultat bio 4:2 za Novaka. Jedan od najboljih tenisera svih vremena više nije griješio do kraja te je ostvario pobjedu.

Đoković će u osmini finala igrati protiv Australca Alexa De Minaura (24. ATP) koji je danas bio bolji od Francuza Benjamina Bonzija (48. ATP).