Neviđena sramota usred Madrida, krivci navijači Reala: "Boli me duša zbog ovog, mene je sram..."

.
Luis de la Fuente reagovao na zvižduke Morati

 

Spektakularan meč na Santiago Bernabeu odigrali su protekle noći reprezentacije Španije i Brazila. Završilo je 3:3, ali su se u Madridu dešavale nevjerovatne scene s domaćim navijačima i Alvarom Moratom.

Alvaro Morata je dijete Real Madrida. Prošao je sve omladinske kategorije, dugo je bio član prvog tima, gdje međutim nikada nije dobio pravu šansu.

Sada je iskusni napadač član gradskog rivala Atletica. To očigledno smeta navijačima Real Madrida, koji su činili većinski dio publike na utakmici španske selekcije, pa su odlučili izviždati Moratu.

Nakon utakmice reagovao je selektor Crvene furije Luis de la Fuente. Ne može da vjeruje da se usred Španije na takav način izvrijeđa neko ko nosi državni grb.

"Boli me duža da se u mojoj državi kapitenu nacionalnog tima zviždi. Boli me to. Publika na Bernabeu je bila nevjerovatna, ali kao Špancu, sramota me je ovakvih povika s tribina", rekao je De la Fuente i dodaje:

 

"Većina publike je podržavala reprezentaciju. Ipak, smatram da klubovi moraju naučiti vlastite navijače da daju podršku reprezentaciji. Ovdje klupske boje nisu bitne. Nadam se da se ovo sve može riješiti", istakao je španski selektor.

Reagovao je Morata na povike u jednom trenutku na uvrede koje su dolazile s tribina. Pokušao se barem verbalno obračunati s publikom, ali se pojavio Vinicius Junior koji je odlučio nasrnuti na napadača Atletica.

Bilo je pored linije i u prvim redovima tribina popriličnog komešanja. Na kraju se srećom sve smirilo, no sigurno da Morata neće po dobrom pamtiti ovaj meč na stadionu gdje je 'rođen' kao igrač.

Alvaro Morata je član nacionalnog tima već punih deset godina. Odigrao je 71 utakmicu i postigao je 34 pogotka.

Špance čeka ozbiljan izazov na Euro 2024

Fudbalska reprezentacija Španije na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj ima izuzetno tešku grupu u kojoj se još nalaze Hrvatska, Italija i Albanije.

'Grupa smrti' kako su je prozvali donosi obračun tri svjetske velesile, a Albanija je tu kako bi eventualno nekom pokušala pomrsiti račune.

Međusobni dueli tri fudbalske sile vjerovatno će ipak odlučivati o prolazu dalje, a termini u kojima će se 'sudariti' već su poznati.

Španija Euro 2024 otvara 15. juna duelom s Hrvatskom. Ovaj susret se igra u Berlinu i počinje od 18 sati.

Pet dana kasnije Crvena furija igra i drugi derbi grupe. Od 21 sat u Gelsenkirchenu igraju meč s aktuelnim prvakom Evrope selekcijom Italije.

Grupnu fazu Evropskog prvenstva izabranici Luisa de la Fuentea završavaju 24. juna od 21 sat kada je na programu duel sa selekcijom Albanije. Ovaj duel se igra u Dusseldorfu.