Neviđeni šamar nogom iz bezilazne situacije: Jednooka zvijer iz Dagestana od danas sije strah!

.
Pobjeda u debiju

 

Sharabutdin Magomedov, MMA borac, iz Dagestana imao je uspješan debi u UFC-u nakon što je odlukom sudija pobijedio iskusnog Brazilca Brunu Silvu uz nekoliko nevjerovatnih udaraca. 

UFC je odlučio da ne štedi Magomedova u debiju pošto je za rivala dobio Silvu koji je u ovoj seriji do sada imao učinak 4:4.

Obojica boraca su pružila uzbudljivu borbu. Dagenstanac je u prvoj rundi bio dominantan na nogama, da bi u naredne dvije runde Silva prešao na taktiku rušenja.

Na kraju je prema mišljenju sudija Dagestanac napravio više te je odnio pobjedu jednoglasnom odlukom tri puta po 30:27.

Magomedov je tako došao do 12:0, uz itekako vrijednu pobjedu već u UFC debiju. Koliko je vješt borac pokazao je u jednoj situaciji kada je bio u bezizlaznoj poziciji.

Naime, dok je bio na podu, uspio je Silvu udariti nogom u lice te tako oduševiti svijet borilačkih sportova i pokazati da je pred njim velika budućnost u UFC-u.

Kada je u pitanju Magomedov njega krasi jedan interesantan podatak pošto se bori samo sa jednim zdravim okom, ali ni to ga ne spriječava da bude odličan.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Prije nekoliko godina na jednom treningu u Tajlandu oslijedio je desno oko te je u međuvremenu potpuno izgubio vid na njega i dvije godine se nije bavio MMA borbama.

Na kraju se odlučio vratiti, pošto se prilagodio hendikepu, ušao je u sjajnu seriju pobjeda što je na kraju rezultiralo i njegovim ulaskom u UFC promociju.

Već u prvom meču na najvećoj sceni imao je šta pokazati pošto je pobijedio Silvu, pa će biti zanimljivo za vidjeti ko će mu biti sljedeći rival.

Treba dodati da Magomedov, nosi nadimak Shara Bullet, da ima 29 godina te da takmiči u srednoj kategoriji. Nakon današnje izvedbe njegov svaki naredni rival će imati razlog za strah.