Nevjerovatan koš 39-godišnjeg Lebrona, oglasili se Lejkersi: Ne možemo prestati ovo gledati

č

Los Anđeles Lejkersi pred svojim su navijačima u noći na nedjelju pobijedili Hjuston Roketse 107:97 u utakmici kojom je dominirao Entoni Dejvis (Anthony Davi)s s 27 koševa, 14 skokova i pet blokada. Lebron Džejms (LeBron James) izjednačio je u njoj svoj najniži ovosezonski učinak sa 16 poena, kojima je dodao sedam asistencija, ali i potez koji je oduševio komentatore utakmice, njegovu franšizu i igrače koji su s klupe gledali akciju.

Džejms će krajem mjeseca proslaviti svoj 39. rođendan, ali i dalje je jedan od igrača koji dominiraju na parketu. Pet puta je u ovoj sezoni ubacio 30 ili više poena, a jednu od svojih najboljih utakmica odigrao je upravo protiv Roketsa, kojima je prošli mjesec ubacio 37 uz šest skokova i osam asistencija.


Ovaj put brojke mu nisu bile tako impresivne, ali pronašao je način da se istakne na društvenim mrežama.

- Ne možemo prestati ovo gledati - napisali su na X-u (bivši Twitter) Lejkersi uz njegov poen koji je zabio nakon okreta od 360 stepeni između Džefa Grina (Jeff Green) i Tarija Easona, koji su ga pokušali zaustaviti.

"Starac je uspio. 360", vikali su oduševljeni komentatori u prijenosu utakmice, a kamera je pokazala klupu Lejkersa i Džejmsove saigrače koji su se u nevjerici hvatali za glavu.