Nevjerovatan uspjeh: Dinamo u finalu Lige prvaka

Juniori Dinama pobijedili su Southampton rezultatom 1:3 u polufinalu “neslužbene Lige prvaka”, elitnog takmičenja pod nazivom Premier League International Cup.

Ekipa Dinama do 23 godine koju je u Engleskoj vodio trener Igor Jovićević, plasirala se u finale takmičenja u kojem sudjeluju 12 otočkih te 12 ekipa iz kontinentalnog dijela Europe.

Dinamo će u finalu odmjeriti snage s jakim Bayernom iz Minhena.

Mladi Modri do finala su došli na krilima fantastičnog Antonija Marina, koji je bio trostruki asistent kod golova Šipuša, Gjire i Čuića.

“Još jednom smo svima pokazali kako se radi u Dinamu. Odigrali smo još jednu veliku utakmicu, svima pokazali koliko se kvalitetno radi u omladinskoj školi Dinama. Znali smo da smo bolji od Southamptona, to smo svima dokazali i na terenu”, rekao je Marin.

“Svi pričaju o kvaliteti engleske Premier lige, a mi smo ove sezone pobjeđivali West Ham, Tottenham, Liverpool i Southampton, a nesretno nakon penala ispali od Chelseaja.”

“Bili smo strašno motivisani, Southampton nas je pobijedio u grupnoj fazi Premier League International Cupa, ali sada smo dokazali kako smo bolja ekipa od njih. Bio je užitak igrati na njihovom St. Mary's stadionu, ponosan sam što su se svi mogli još jednom uvjeriti u kvalitetu Dinama.”

Finale će Dinamo igrati protiv jakog Bayerna koji je izbacio mladu ekipu Readinga.