Nevjerovatna trka večeras u Parizu donosi pobjednika

321
Ko će do Zlatne lopte?

Duel evropskih velikana privlači veliku pažnju širom svijeta i nema dileme da nas čeka istinski spektakl.

 

Međutim, osim trofeja najboljeg tima Evrope večeras bi se mogao odlučiti i dobitnik Zlatne lopte za najboljeg fudbalera svijeta u ovoj sezoni.

Promjene u pravilima za dodjelu ove nagrade omogućava igračima koji imaju odličnu sezonu da dobiju nagradu za najboljeg na svijetu. Konkurencija ove sezone je poprilično žestoka, ali na kraju će odlučivati igrači Real Madrida i Liverpoola.

Karim Benzema je glavni favorit za nagradu. Francuski napadač iza sebe ima čudesnu sezonu u kojoj je s Kraljevima radio čuda, a on je blistao na terenu.

Čak ako Real i izgubi finale postoji velika mogućnost da će upravo njemu pripasti nagrada za najboljeg na svijetu, ali u dobijanju Zlatne lopte mogu ga zaustaviti Sadio Mane i Mohamed Salah.

Mane je sa Senegalom osvojio trofej prvaka Afrike, s Redsima ima mogućnost da uzme tri trofeja i eventualna eksplozija u finalu mogla bi pokvariti planove Benzemi.

Salahu za eventualnu Zlatnu loptu također treba čudesan meč u finalu i osvajanje trofeja Lige prvaka, pa će svakako biti veoma interesantno gledati večerašnje finale koje će biti i borba za Zlatnu loptu.

Benzema je za sada ispred Manea i Salaha, a ime dobitnika nagrade za 2022. godinu saznat ćemo 17. oktobra.