Nevjerovatni Guardiola u Engleskoj slupao četiri automobila, vrijednost im je 520.000 eura

menadžer
Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola oduvijek je važio za velikog nogometnog stručnjaka i stratega, ali zato godinama ima probleme za volanom.

 

Engleski mediji otkrivaju da je španski trener slupao čak četiri automobila otkako je preuzeo Manchester City, a vrijednost tih "zvijeri" je čak 523.000 eura.

Pep je dugo pokretačka snaga Manchester Cityja, ali bi mu nekoliko lekcija za volanom moglo izuzetno poslužiti. O njegovim udesima na britanskim cestama pišu engleski mediji.

Guardiola je od svog dolaska u City slupao Mercedes GLE vrijedan 91.000 eura, Range Rover (170.000 eura), srebreni Bentley GTX700 (227.000 eura) i Mini Cooper (35.000 eura).

Autori Lu Martin i Pol Ballus u svojoj knjizi "Pep's City: The Making of a Superteam" otkrili da je četvrti automobil kojeg je Guardiola kupio upravo Mercedes GLE, nakon što je prethodno slupao tri skupocjena vozila.

"Iz dana u Barceloni ima reputaciju nespretnog vozača i ovo mu je četvrti automobil kojeg posjeduje otkako je došao u Manchester. Njegovi retrovizori ne opstaju dugo, a uspio je natočiti benzin u dizelski Range Rover. Uništio je i srebreni Bentley. Pep je briljantan u mnogim stvarima, ali vožnja nije jedna od njih", navodi se u knjizi i dodaje:

"Mučio se s cestama u Manchesteru i imao je brojne udese", dodaje se u knjizi o Pepovoj vladavini u Manchester Cityju.