Neymar definitivno odlazi iz PSG-a, tri opcije za nastavak karijere

Neymar
Brazilski reprezentativac Neymar mogao bi uskoro i zvanično da napusti PSG, pošto nije u planovima oko novog projekta kluba i do kraja prijelaznog roka mogao bi da se realizuje njegov transfera.

 

PSG sa Lionelom MesSijem, Kylianom Mbappeom i Neymarom jeste dominirao u Francuskoj, ali nije uspio da se domogne trofeja u Ligi prvaka i ovog ljeta tim bi mogao potpuno da se renovira. Messi je već otišao put Amerike, Mbappe je već dugo na izlaznim vratima, a sada se i Neymaru traži novi klub.

Čelnici Barcelone uveliko traže rješenje kako da Brazilca, kojeg su svojevremeno prodali PSG, vrate u svoje redove.

Problem za Barcelonu se javlja u vezi finansija i pravila o finansijskom fair-playu, tako da se traži rješenje kako da se to uradi. Katalonski klub još uvijek nije registrovao sve igrače za špansko prvenstvo i trenutno rešava bitnija pitanja od transfera Neymara.

Došlo se na ideju da Neymar pređe u neki od klubova iz Saudijske Arabije, vjerovatno Al Hilal, koji bi ga potom na godinu dana pozajmio Barceloni. Priča se i o tome da bi Neymar mogao da potpiše četvorogodišnji ugovor, dok bi Barcelona imala obavezu da mu isplaćuje platu u vrijednosti od 12 miliona eura godišnje.

Međutim, Saudijska Arabija i Barcelona nisu jedine opcije, pošto su i dva kluba iz Amerike u igri za dovođenje Brazilca. U pitanju su oba kluba iz Los Angelesa, ali trenutno djeluje kao realnije da Neymar završi u Al Hilalu ili Barceloni, jer je i Chelsea odustao od njegovog dovođenja.

Neymar je u PSG došao ljeta 2017. godine kada je plaćen 222 miliona eura, ali nije u potpunosti opravdao novac koji je u njega uložen. Za šest godina je odigrao ukupno 173 utakmice i dao je 118 golova, a podijelio je usput i 77 asistencija.

Sada je pitanje ko je spreman da Brazilca plati onoliko koliko PSG bude tražio.

 

FOTO

FOTO