Neymar je saznao vijesti koje bi ga mogle dotući

.
Brazilac u procesu oporavka od povrede

 

Brazilska fudbalska zvijezda Neymar prolazi kroz težak period u karijeri. Nedavno je povrijedio ligamente koljena i čeka ga dug oporavaka, a pored toga Neymar ima i teških psihičkih situacija o kojima se puno ne piše.

Medicinski tim smatra da je Neymarovo stanje uzrok čestih pvoreda, a da je posljednja samo bila kao koja je prelila čašu.

Tokom cijele karijere Neymar je imao veliki broj povreda i vrlo često je znao biti van terena.

Uslijed vrlo osjetljivog tijela mnogi su mu dodijelili epitet staklenog igrača, dok su njegovi brojni fanovi znali biti na njegovoj strani, vjerovatno svjesni kroz kakvu bol prolazi.

Kada sve krene naopako onda se nezaustavlja pa je tako loše vijesti objavio doktor brazilske fudbalske reprezentacije Rodrigo Lasmar.

Doktor smatra da Neymar neće biti spreman do ljeta kada se igra Copa America gdje Brazicli imaju za cilj novi naslov.

Neymarov oporavak će trajati duže i sporije jer je njegovo tijelo bilo već izloženo povredama, tako da doktor Lasmar sumnja da bi mogao biti potpuno spreman od juna.

Istina, Neymarov oporavak će do ljeta biti pri kraju, ali trebat će određen period da se vrati u trenažni proces i koliko toliko u formu.

Dakle, potpuno spremnog Neymara možemo očekivati tek u septembru 2024. godine na početku nove sezone.

Kritičari su do sada uporno dovodili u pitanje Neymarovu predanost fudbalu i njegov način života kada se povrijedi.

Buran život i žuta štampa Neymarova bolna tačka

Neymar u posljednje vrijeme vodi i buran život koji ne priliči baš jednom profesionalcu.

Često zauzima naslovnice žute štampe, a ni u tekućoj godini se nije smirivao i prije pomenute povrede.

Neymar je nedavno po drugi put postao otac nakon što je Bruna Biancardi rodila djevjčicu Mavie koja je na neki način utjeha Brazilcu dok se oporavlja.

Rekorder po broju golova za Selecao (79) slovi za pravog razvratnika. Vrlo često je nevjeran svojoj djevojci, dok konstantno organizuje i divlje zabave zbog čega zna biti glavna tema u žutoj štampi.

Neymarove povrede već su ozibljna tema u Al Hilalu kao i njegov privatni život pa ćemo vidjeti šta će od svega biti kad se Brazilac oporavi.

Ništa manje problema nije bilo ni dok je bio član PSG-a. Dok je igrao za PSG u periodu od 2017. do 2023. godine zbog povreda je propustio čak 741 dan, a dok je igrao u Evropi pretrpio je čak 28 povreda što je svakako utjecalo na njegovu karijeru.

Ljetos je Neymar otišao u Al Hilal, ali njegova avantura u Saudijskoj Arabiji je počela očajno, ali Saudijce će na ime plate koštati oko 100 miliona eura.