Neymar odgovorio zašto želi igrati u SAD-u, legendarni Ronaldo se smijao bez prestanka

sdsdsd
Brazilski nogometaš Neymar u podcastu "Fenômenos", u kojem je učestvovao i legendarni Ronaldo Luís Nazário de Lima, govorio je o svojoj budućnosti i zbog čega bi nakon PSG-a želio igrati u američkom MLS-u.

Neymar je u Parizu od 2017. godine, a tada je, podsjećamo, za 222 miliona eura napustio Barcelonu i promijenio sredinu, no njegov period u ovom francuskom klubu obilježile su brojne povrede i činjenica je da nije donio potrebnu energiju i moć iako je važio za jednog od najboljih na svijetu.

Iako je izrazio želju da još jednom u karijeri igra za Santos, Neymar smatra da će to biti jako teško i prije se vidi u američkom MLS-u.

"Zaista bih jako želio ponovo igrati za Santos. Jako mi nedostaje igranje u tom gradu, kao i na tom prekrasnom stadionu. Ne znam hoću li opet igrati u Brazilu, ponekad to želim, ali ponekad i ne. Radije bih igrao u MLS-u barem jednu sezonu", rekao je Neymar pa nastavio:

"Prvenstvo u Americi je kratko, zbog čega imaš tri ili četiri mjeseca pauze."

U tom trenutku se počeo smijati, a izmamio je osmijeh i na licu Ronalda koji se uključio u razgovor.

"Tako bi mogao igrati barem još deset godina", dodao je Ronaldo, na šta se Neymar još jednom nadovezao:

"Da, mogao bih igrati još puno sezona."

Neymar je ovoj sezoni upisao svega 11 nastupa, a ukupno je u dresu PSG-a postigao 91 pogodak i asistirao za njih 56. Ukupno je za pet godina odigrao 132 utakmice.