Neymar oduševio fantastičnim potezom nakon što je proglašen igračem utakmice

Neymar
Kamerunski napadač Eric Maxim Choupo-Moting bio je junak sinoćnjeg velikog preokreta PSG-a u duelu protiv Atalante u okviru četvrtfinala Lige prvaka, a na kraju je zahvaljujući Neymaru kući otišao i s trofejom namijenjenom najboljem igraču utakmice.

 

Naime, ovaj laskavi trofej prvobitno je i zvanično pripao Brazilcu koji je odigrao zaista fantastičan meč, ali je prva zvijezda PSG-a nakon utakmice odlučila napraviti sjajan potez te prepustiti nagradu iskusnom 31-godišnjem ofanzivcu.

Choupo-Moting je u igru je ušao u 79. minuti utakmice kod rezultata 1:0 za Atalantu, koja je do samog finiša uspijevala izdržati nalete Parižana.

Međutim, prvo je u 90. minuti Marquinhos na asistenciju Neymara izjednačio, a onda je u trećoj minuti sudijske nadoknade Choupo-Moting iskoristio dodavanje Mbappea te postigao gol za preokret 2:1.

Vrijedi istaći da je Neymar čitavu utakmicu izluđivao odbranu Atalante svojim driblinzima i pravo je čudo da nije postigao niti jedan pogodak. Na kraju je upisao asistenciju, ali je imao i nekoliko nevjerovatnih promašaja.

Dobra atmosfera u francuskom prvaku garant su da će i u polufinalu te eventualnom finalu sigurno pružiti maksimum kako bi osvojili trofej namijenjen najboljoj ekipi Evrope.