Neymar ruši rekord legendarnog Pelea i ulazi u historiju

.
Tokom treninga reprezentacije Brazila u srijedu, Neymar je zadobio manju posjekotinu na desnom koljenu, te je zabrinuo ljekare u svom nacionalnom timu.

 

Na kraju se ispostavilo da posjekotina nije teže prirode, te da će Neymar moću nastupiti na prijateljskom susretu koji Brazil sutra igra protiv Gane.

To je potvrdio i selektor Brazila za kojeg nema sumnje da Neymar može sutra nastupiti, ali što je još bitnije nogometaš ima veliki motiv u narednim utakmicama.

Neymara ove sezone, za razliku do sada, ne muče povrede, pa samim tim pruža sjajne partije u dresu Paris Saint-Germaina. Tako je u dosadašnjem dijeli sezone Neymar postigao jedanaest golova u jedanaest odigranih utakmica u svim takmičenjima. Osim toga upisao je i sedam asistencija.

On u narednim utakmicama ima poseban motiv za igru, jer ima priliku da već sada sruši rekord legendarnog Pelea i postane najbolji strijelac Brazila.

Naime, Neymar je drugi najbolji strijealc reprezentacije Brazila sa 74 postignuta gola, dok je već spomenuti Pele postigao 77 golova i najbolji je strijelac u historiji ove reprezentacije.

Neymar u narednim utakmicama ima šansu da izjednači ili čak i prestigne Pelea i tako postane rekorder, što bi bila zaista velika čast za njega.

Brazil će odigrati dvije prijateljske utakmice, a za protivnike će imati reprezentacije Gane i Tunisa koje će pokušati ostvariti dobar rezultat i tim utakmicama.

Obje reprezentacije nastupiti će na Svjetskom prvenstvu koje se igra ove godine u Qataru, te će pokušati ostvariti dobar plasman.

Brazil se tako nalazi u grupi G, a tu su još reprezentacija Srbije, te reprezentaciej Švicarske i Kameruna.

Sa druge strane Gana će imati dosta teži posao od favorizovanog Brazila, a oni se nalaze u grupi H. Sa njima su tamo još Urugvaj, Južna Koreja i favorit grupe, reprezentacija Portugala.

 

Izvor: