Neymar već sada može planirati duži odmor u Brazilu

Najskuplji fudbaler svijeta Neymar napravio je nedavno novu glupost.

Prethodnog vikenda Brazilac je udario navijača na tribinama tokom dodjele medalja u finalu Kupa Francuske i zbog tog poteza ga vjerovatno čeka ogromna kazna.

Sudeći prema pisanju francuskih medija, ta kazna neće biti nimalo blaga. Neymar bi mogao propustiti dobar dio naredne sezone, jer mu prijeti kazna od čak osam utakmica zabrane igranja.

Ako na kraju dobije ovu kaznu to će značiti da Neymara nećemo gledati gotovo dva mjeseca u narednoj sezoni i on već sada može planirati duži odmor u Brazilu u tom periodu, što je najvjerovatnija opcija za njega.

Brazilac je tako napravio ogroman problem PSG-u. Klub ga za sada nije sankcionisao zbog ponašanja, a treba istaći da je i dobar dio ove sezone propustio zbog povrede i nije igrao neke veoma bitne utakmice.

UEFA žestoko kaznila Neymara

Neymar je nedavno žestoko kažnjen od strane Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Zbog vrijeđanja sudija tokom i nakon utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda, danas mu je izrečena kazna od tri utakmice zabrane nastupa i nećemo ga gledati na otvaranju nove sezone Lige prvaka.

Neymar je govorio i pisao svašta nakon dosuđenog penala za Manchester United u nadoknadi meča protiv PSG-a iz kojeg su Crveni đavoli postigli gol za prolaz dalje.

Brazilac je navodno prvo napao sudije na čelu sa Damirom Skominom u tunelu. Pokušao se obračunati fizički, a zatim je na Instagramu napisao:

"Ovo je sramota. Postave četvoricu koji se ne razumiju u fudbal i koji sve gledaju na snimcima. Nemoguće! Kako čovjek da postavi ruke ako je okrenut leđima? Je...e se!", napisao je Neymar.

To ga je na kraju skupo koštalo. UEFA je maksimalno ispoštovala svoj pravilnik i Neymar je kažnje sa tri utakmice neigranja.

Tako Brazilca nećemo gledati u tri utakmice Lige prvaka naredne sezone. PSG je odavno osigurao plasman u elitno takmičenja, ali će biti lišeni pomoći najskupljeg fudbalera svijeta u otvaranju sezone.