Neymar vrlo raspoložen stigao na suđenje u Barcelonu iako mu prijeti pet godina zatvora

l
Brazilskom nogometašu Neymaru (30) prijeti čak i pet godina zatvora zbog optužbi za prevaru i korupciju za transfer iz Santosa u Barcelonu 2013. godine, a danas se pojavio na suđenju u Barceloni i uz to je bio vrlo raspoložen.

 

Nakon što je sinoć u velikom derbiju pogodio protiv Marseillea i svom timu donio izuzetno važna tri boda, Neymar je danas doputovao u Španiju na početak suđenja u vezi s ovim optužbama.

Uz Brazilca optuženi su i njegovi roditelji, dva kluba, bivši Barcelonini predsjednici Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell te bivši Santosov predsjednik Odilio Rodrigues.

Pogledajte VIDEO ovdje.

Slučaj je nastao nakon tužbe brazilske kompanije DIS koja je posjedovala 40 posto prava na Neymara dok je bio u Santosu.

Upravo kompanija DIS traži za Neymara kaznu od pet godina zatvora te novčanu kaznu u iznosu od 150 miliona eura, dok španski tužitelji traže dvogodišnju zatvorsku kaznu te novčanu kaznu od 10.000 eura.

Pogledajte twitter objavu na ovom linku.

 

Podsjetimo, Barcelona je objavila kako je transfer iznosio 57,1 milion eura, od čega je 40 miliona plaćeno Neymarovoj porodici.

DIS-u je pripalo 40 posto udjela od preostalih 17,1 milion koliko je plaćeno Santosu.