Neymarova jeziva pomisao na odlazak iza rešetaka sada je prošlost

.
Fudbaler PSG-a nedavno je bio suočen s teškim optužama i spominjala se mogućnost odlaska u zatvor na pet godina. Ipak, sada je to sve iza Brazilca i može se fokusirati samo na fudbalsku karijeru i Svjetsko prvenstvo koje mu predstoji.

 

Neymara je optužio DIS, koji je 2009. dogovorio 40 posto svojih prava na vrijednost idućeg transfera talentovanog Brazilca. Advokati tvrtke su pokušali dokazati da taj iznos nikada nije primljen.

Optuženi u slučaju bili su Neymar, ali i bivši predsjednici Barcelone - Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu (2013. bio je potpredsjednik - nap.a.). DIS, kao i FAAP (Brazilsko udruženje profesionalnih sportista) tražili su za Neymara do pet godina zatvora zbog financijske prijevare i korupcije.

Osim toga, tražili su i odštetu u iznosu od 149 miliona eura i suspenziju zvijezde PSG-a za vrijeme trajanja kazne.

Manje od mjesec dana prije početka Svjetskog prvenstva, Neymar je saznao da je oslobođen optužbi za prijevaru i sada je nestala jeziva pomisao na zatvor.

Špansko tužiteljstvo objavilo je u petak da je povuklo sve optužbe podignute protiv Neymara, kao i ostalih optuženika u slučaju transfera Brazilca iz Santosa u FBarcelonu.

Superzvijezda PSG-a rekao je sucima kada su ga nedavno pozvali da je potpisao samo ono što mu je otac dao.

"Imao sam priliku potpisati za Real Madrid, ali srce me je odvelo u Barcelonu. Barca je oduvijek bila moj san, još dok sam bio dječak sam maštao o igranju u tom klubu", rekao je Neymar i dodao:

"Međutim, ja nisam imao dodira s pregovorima, radio sam samo ono što mi je otac rekao da uradim, potpisivao sam one dokumente koje mi je rekao da potpišem".