Nezapamćene scene: Začuo se vrisak i meč je završen nakon samo devet minuta igre

.
WTA turnir u Tokiju neće po dobrom pamtiti Daria Saville.

 

Australska teniserka i 55. igračica svijeta doživjela je povredu zbog koje je bila primorana predati meč domaćoj teniserki Osaki.

Naime, njihov meč u glavnom gradu Japana trajao je samo devet minuta i završen je predajom u drugom gemu, pa je tako brzim plasmanom u osminu finala profitirala Naomi Osaka.

Saville je odigrala jedan forhend, a zatim se čuo vrisak i pala je na tlo. Na snimku se jasno vidi da je došlo do povrede koljena. Pogledajte kako je to izgledalo.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

"Moje koljeno", poviknula je Saville nakon pada, očito uvelikim bolovima. Osaka je odmah dojurila do nje da vidi kako se osjeća. Nakon meča Osaka, koja je i sama imala nekoliko povreda ove godine, kazala je da se loše osjeća zbog svoje protivnice.

"Mislila sam da samo vrišti jer joj je forhend bio vani, a onda sam shvatila da vrišti jer ju je boljelo", rekla je bivša prva teniserka svijeta, koja se nada da će okončati svoju lošu formu ove sedmice u Tokiju.

"Tada sam se jako uplašila jer imam dojam da mi kao sportisti imamo prilično visoku toleranciju na bol. Činilo se da je stvarno ozbiljno", nastavila je.

"Za sada se još osjećam malo čudno što sam dobila meč. Osjećam se kao da nisam pobijedila", istakla je Osaka. 

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Vidjet ćemo koliko će Saville odsustvovati s terena, a Osake što se tiče, u četvrtak će se u 2. kolu sastati s Brazilkom Beatriz Haddad Maiom.