Disciplinska komisija NFSBiH nije raspravljala o Ognjenu Vranješu

Prvi čovjek “disciplinaca” istakao je kako je Savez kroz saopćenje, koje je objavljeno na zvaničnoj internet stranici N/FSBiH, zauzeo jasan stav po pitanju Ognjena Vranješa, no bez prijave komisija

– Na današnjoj sjednici našla su se tekuća pitanja, predmeti i prijave koji su uglavnom vezani za utakmice 19. kola BH Telecom Premijer lige – kazao je za Faktor Radivoje Lazarević, predsjednik Disciplinske komisije N/FSBiH.

Članovi komisije kojom predsjedava Lazarević danas nisu raspravljali o Ognjenu Vranješu i spornoj tetovaži, kojom je fudbaler Anderlechta prekršio Član 14. Pravilnika o reprezentacijama N/FSBiH, a zbog koje se u bosanskohercegovačkoj javnosti podiglo mnogo prašine.

– Ono što vam mogu reći jeste da Disciplinska komisija nije raspravljala o Ognjenu Vranješu jer nije zaprimila nikakvu prijavu protiv njega, što je glavni preduvjet za pokretanje bilo kakvog postupka – naglasio je Lazarević.

Prvi čovjek “disciplinaca” istakao je kako je Savez kroz saopćenje, koje je objavljeno na zvaničnoj internet stranici N/FSBiH, zauzeo jasan stav po pitanju Ognjena Vranješa, no bez prijave komisija.