Ni UFC ne može ništa: Mašina iz Čečenije i velika zvijezda ne može ni kročiti na tlo SAD-a!

.
Podrška Kadyrovu ga koštala

 

UFC zvijezda Khamzat Chimaev dobio je zabranu ulaska u Sjedinjene Američke Države. Razlog je povezanost s čečenskim vođom Ramzanom Kadyrovom.

Popularni MMA borac Khamzat Chimaev određeno vrijem neće moći ući na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država. On je zabranu dobio zbog veza s čečenskim vođom Ramzanom Kadyrovom.

Chimaev je na društvenim mrežama često objavljivao fotografije druženja s osobom od 'američkog' interesa. To ga je na kraju koštalo jer ne može dobiti vizu za ulazak u ovu državu.

Borz međutim veliča sve što Kadyrov radi za čečenski narod. Njemu je lično spasio život u najgorim trenucima kada je teško bolestan razmišljao o kraju MMA karijere.

"Ovaj čovjek mi je pomogao da se vratim u život. Ne samo meni već cijelom čečenskom narodu. Hvala mu na svemu što je uradio i što radi za naš narod", rekao je Chimaev.

Njegov jiu-jitsu trener Alan Nascimentno navodi kako je Khamzat trenutno stanovnik Abu Dhabija. U Emiratima očigledno planira i ostati.

"Dobio je vizu na 10 godina i aplicirat će za pasoš UAE. To bi mu moglo biri korisno zbog putovanja u budućnosti. Mnogi ruski borci pate zbog politike, posebno Čečeni i Dagestanci. Ipak, vjerujem da će za Chimaeva i za ostale borce uskoro sve ići mnogo lakše.""Sport spašava živote. Teško je gledati kako sportisti, koji nisu ništa loše napravili, ispaštaju zbog problema koje su uzrokovali drugi ljudi. To nije fer. Rat koji su započela dva čovjeka nemaju ništa sa sportom", govori Nascimento.

Neporažena UFC zvijezda tako će svoje mečeve morati raditi van SAD-a. Ništa tu ne može napraviti ni Dana White i Chimaev će vjerovatno predvoditi internacionalne događaje.

 

Čudesni čečenski borac pojavio se u UFC-u 2020. godine usred pandemije. Odmah je postao apsolutni hit nakon što je u 10 dana ostvario dvije ekspresne pobjede.

Redali su se potom trijumfi iako je imao ozbiljnih zdravstvenih problema. Dobio je neka velika imena kao što su Gilbert Burns i Kamaru Usman, ali su ova dvojica boraca pružili istinski obračun Čečenu.On je u dosadašnjoj karijeri odradio ukupno 13 borbi. Sve ih je dobio od čega 11 prekidima. 11 puta je nokautirao rivala, pet puta su mu predali mečeve, a dva puta su borbe išle na odluku.

Novi izazovi za Chimaeva slijede u ljeto. On neće biti aktivan tokom ramazana, kao i većina boraca koji su muslimani, a vidjet ćemo koga će mu UFC ponuditi za ljetni spektakl koji se priprema u Saudijskoj Arabiji.