Nije baš sve med i mlijeko: Igrač Al Nassra otkrio kakav problem je Ronaldo donio njemu i saigračima

ronaldo
Cristiano Ronaldo početkom ove godine zvanično je potpisao za Al Nassr i odlučio karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji što je malo ko mogao očekivati da će se desiti. Ronaldu u novom klubu na početku i ne ide baš blistavo kako se očekivalo, a jedan od saigrača objasnio je i kakav problem su dobili dolaskom Portugalca.

 

Jasno je da će fudbal u Saudijskoj Arabiji itekako dobiti na popularnosti širom svijeta jer su uspjeli dovesti jednog od najboljih fudbalera svih vremena, ali Ronaldu ne ide tako blistavo u novom klubu kako se očekivalo.

Mnogi su vjerovali da će Ronaldo odmah po dolasku u Al Nassr pokazati zašto je mašina za golove, ali trenutno to ne ide po planu. Tek prije nekoliko dana u svom trećem meču je zabio prvi gol za Al Nassr i to iz penala nakon nekoliko nestvarnih promašaja na utakmici protiv Al Fateha.

No, jasno je da Ronaldu neće faliti motiva nakon kritika koji je dobio u posljednje vrijeme za loše nastupe i sigurno je da će on dati sve od sebe da pokaže zašto je Al Nassr platio čak 500 miliona eura za njegov dolazak u Saudijsku Arabiju.

Popularnost fudbala u toj zemlji već je znatno veća nakon Ronaldovog dolaska, te se mečevi Al Nassra prate daleko više otkako je Portugalac obukao dres tog kluba.

Iako ima problema da se adaptira na novi klub i nije se proslavio u prethodne tri utakmice njegov saigrač Luiz Gustavo objasnio je da stvari i nisu baš toliko jednostavne za Ronalda, te da se ne može očekivati da tek tako po utakmici postiže barem jedan pogodak.

Brazilac je u Al Nassr stigao na ljeto prošle godine iz Fenerbahčea, te je u izjavi za RT Arabic otkrio kakve "probleme" je njemu i njegovim saigračima donio dolazak Cristiana Ronalda u ovaj klub.

"Sigurno je da je dolazak Cristiana dosta otežao stvari za sve nas jer se sada svi timovi raduju utakmicama protiv Ronalda. On ih sve itekako motiviše jer svi žele na tim utakmicama da se dokažu što nam sigurno otežava stvari, ali volimo da se takmičimo. Ronaldo je već sada poboljšao ovu ligu jer su utakmice dosta bolje. Svi su motivisani protiv nas da pokažu najbolje što znaju, a i to vam pokazuje kakav status Ronaldo ima u fudbalu", rekao je Gustavo.

Međutim, nekadašnji veznjak minhenskog Bayerna poručio je da je dolazak Ronalda donio i mnogo dobrih stvari i da će od toga na kraju profitirati i klub i igrači.

"Njegovo prisustvo u Al Nassru daje veliku prednost ekipi jer svaki dan imamo priliku da učimo od njega. Svi vide uživo kakve mogućnosti on posjeduje kao fudbaler, tehnički i fizički. Ronaldo je stvoren za izazove i uvijek ih savlada. Zabio je taj gol i riješio se pritiska i sigurno je da će sada sve biti bolji i bolji", dodao je Brazilac.

Ronaldo je prije nekoliko dana proslavio svoj 38. rođendan, ali o penziji još uvijek ne razmišlja. S Al Nassrom ima ugovor do ljeta 2025. godine i inkasirat će nevjerovatnih 500 miliona eura u tom periodu.

Također, ne treba zaboraviti da Ronaldo u ugovoru ima klauzulu prema kojem ga Al Nassr može poslati na posudbu u neki evropski klub ukoliko stigne ponuda. To pokazuje da Ronaldo nije odustao od najjačeg nivoa i da spremno čeka ponudu i izazov zbog kojeg bi se vratio u Evropu.