Nije loš, iako je u Barci bio kloc: Everton isplatio 22 miliona za Gomeša

Portugalski internacionalac odlučio se za ostanak na Gudisonu nakon uspješne posudbe - Everton je za 22 miliona funti (oko 30 miliona eura) angažirao Andrea Gomeša (Gomes).

Portugalski veznjak koji je u Barceloni bio frustrirajuće loš, iako je došao kao afirmirani igrač Valensije, potpisao je petogodišnji ugovor s "Karamelama".

- Stvarno sam sretan što sam potpisao ugovor s Evertonom - nije bilo teško odlučiti, to je bila jednostavna odluka. Prošla godina je za mene bila stvarno dobra. Htio sam se osjećati dijelom nečeg posebnog. Znam da je klub uložio ogroman napor da me angažira i ja sam im vrlo sretan i zahvalan. Rekao sam tokom godine da se osjećam dijelom porodice i to mi je najvažnije - kazao je 25-godišnji igrač, prenosi Avaz.

Trener Marko Silva (Marco) prezadovoljan je obavljenim poslom.

- On je neko ko je pokazao da može igrati na visokom nivou u Premijer ligi i znam da će naši fanovi biti oduševljeni. Ono što je Andre naučio o klubu, našim navijačima i našoj viziji uvjerili su ga da je to mjesto na kojem želi igrati svoj nogomet i znam da dijeli velike ambicije - kazao je Silva.

Gomes, koji je bio član portugalskog odreda koji je osvojio Euro 2016, prešao je u Nou Kamp iz Valensije uljeto 2016. za 35 miliona eura i ostvario 72 nastupa, od kojih je u pola bio zamjena.