Prosinečki: Nije nam filozofija da se branimo u Beču

Austrija ima dvojicu koji rade razliku, Arnautovića i Alabu. Moraju nas pobijediti i vjerovatno će nas odmah i napasti, rekao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije BiH

Austrija ima jako dobru reprezentaciju. Svi manje, više igraju u Bundesligi, te imaju dvojicu koji rade razliku, Arnautovića i Alabu. Moraju nas pobijediti i vjerovatno će nas odmah i napasti, rekao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske ”A” reprezentacije Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Nastojat ćemo da ne odstupimo od svoje igre, ali vidjet ćemo se kako će se odvijati stvari na terenu. Nije nam filozofija da se branimo u Beču. Uglavnom, ako budemo dali sve od sebe imamo dovoljno kvalitete za dobar rezultat protiv Austrije i da osvojimo prvo mjesto u grupi”, istakao je Prosinečki, naglasivši:

”Ne, Austrija nije favoriti protiv nas, ali Španija jeste. Imamo neko naše razmišljanje i idemo tamo po povoljan rezultat i nećemo razmišljati o tome kako će oni igrati tri dana poslije protiv Sjeverne Irske. Kažem opet, vjerujem da ćemo u Beču odigrati dobru utakmicu, a Austrija mora u obje pobijediti, i nas i Irce”.

Na pitanje zašto opet na spisku nema Izeta Hajrovića, fudbalera Dinama, Prosinečki je odgovorio ”nije igrao u kontinuitetu posljednje tri godine, ali na njega računam u narednom periodu”.

Izrazio je nadanje i da će za utakmicu u Beču biti spreman povrijeđeni Elvis Sarić, koji je proteklih sedmica imao problema sa povredom zbog čega nije igrao za klub u Južnoj Koreji.