Nijemci ostali bez jednog od najvećih aduta za Mundijal

.
Njegovo odsustvo će biti veliki udarac za naš tim, rekao je selektor reprezentacije Njemačke Hansi Flik

 

Raste spisak fudbalera koji će zbog povreda propustiti Mundijal 2022 u Kataru. Novo ima ne njemu je njemački napadač Timo Verner (Werner). Napadač RB Lajpciga sinoć u meču protiv Šahtjora povredio skočni zglob lijeve noge i morat će biti van terena do početka sljedeće godine, što znači da je izgubljen za Svjetsko prvenstvo.

Veliki udarac

- To su jako tužne vijesti, rekao je selektor reprezentacije Njemačke Hansi Flik (Flick) i dodao:

- Veoma mi je žao Tima jer je zaista jedva čekao Mundijal. Njegovo odsustvo će biti veliki udarac za naš tim. Svi mu želimo brz oporavak.

Verner se poslije mučenja u Čelziju ljetos vratio u RB Lajpcig i pronašao nekadašnju formu. Trebalo je da bude siguran putnik za Katar, ali je Hansi Flik neočekivano ostao bez jednog od najvećih aduta. Njemačka svakako muči muku sa napadačima i Verner je uz Haverca trebalo da konkuriše za mjesto startnog napadača. Ipak je riječ o drugom najboljem strijelcu reprezentacije poslije Tomasa Milera (Thomas Muller).

Prilika za Filkruga

Priliku da ide u Katar će sada gotovo sigurno dobiti Verderova senzacija Niklas Filkrug (Niclas Fullkrug) koji ove sezone igra u spektakularnoj formi. Donedavno anonimni drugoligaški napadač je ove sezone eksplodirao u Bundesligi sa devet golova i prvi je strijelac takmičenja.