Niko ne može da vjeruje kakvu ponudu je PSG poslao De Ligtu

Mnogi evropski mediji objavili su jučer da je Matthijs de Ligt odlučio potpisati za PSG, ali je ubrzo to demantovao njegov agent Mino Raiola.

Raiola je izjavio da je istina da je PSG poslao ponudu za ovog 19-godišnjeg defanzivca Ajaxa, ali da je laž kako je on pristao na tu ponudu i odlučio da potpiše za PSG.

Saga oko De Ligta se nastavlja još uvijek i čini se da su sada u igri ostali smo Barcelona i PSG. Parižani igraju na kartu novca i vjeruju da će De Ligt izabrati njih jer nude skoro duplo bolje uslove ugovora od Barcelone.

Guardian je danas objavio da je PSG jučer kontaktirao Raiolu i saopštio uslove koje nude De Ligtu. Parižani uopšte ne štede i spremni su da mu daju sedmičnu platu od čak 340,000 funti.

De Ligt bi samim time bio jedan od najplaćenijih igrača PSG-a i za pet godina bi zaradio oko 85 miliona funti što je zaista nevjerovatno. PSG mu nudi 18 miliona funti godišnje, dok je Barcina ponuda duplo manja.

No, kapiten Ajaxa je već poručio da mu novac uopšte nije na prvom mjestu i da će izabrati klub za koji vjeruje da će imati dobru minutažu, te da će napredovati kao fudbaler.

Što se tiče Ajaxa njima je PSG spreman da plati oko 75 miliona eura baš kao i Barcelona čiju ponudu je holandski klub već prihvatio. No, posljednju riječ ima De Ligt koji će uskoro odabrati svoju novu destinaciju.