Niko ni slutio nije da će igrači Barcelone na takav način saznati da Pique ide u penziju

č
Gerard Pique je u subotu odigrao posljednju utakmicu na stadionu Camp Nou, te je dobio spektakularan oproštaj nakon što je iznenadio sve odlukom da završi svoju igračku karijeru, a čini se da su najviše zatečeni bili njegovi saigrači u Barceloni.

 

Pique je prije nekoliko dana na društvenim mrežama objavio video u kojem je otkrio da završava svoju karijeru nakon prvog dijela sezone, te da se neće vraćati na teren nakon što se odigra Svjetsko prvenstvo.

Defanzivac Barcelone je iznenadio sve odlukom da okači kopačke o klin jer su očekivali da će igrati barem još ovu sezonu.

Pique je imao ugovor do ljeta 2024. godine s Barcelonom i pored kritika koje je dobio za loše partije u posljednje vrijeme niko nije očekivao da će baš sve to rezultirati njegovim odlaskom u penziju.

On je potvrdio da je meč protiv Almerije bio posljednji koji je odigrao na stadionu Camp Nou, a navijači Barcelone su mu priredili oproštaj za pamćenje iako su ga nekoliko dana prije svega toga svi kritikovali za loše igre.

Pique je nakon utakmice protiv Almerije održao govor i obećao da će se jednog dana sigurno vratiti u klub na neku od funkcija, te nije mogao zadržati svoje suze tokom obraćanja navijačima.

Koliko je bila iznenađujuća odluka Piquea da završi karijeru najbolje su pokazali njegovi saigrači koji nisu imali pojma šta se dešava s iskusnim defanzivcem, a Raphinha je otkrio kada su oni saznali da Pique ide u penziju.

"Mi igrači smo o Piqueovom odlasku u penziju saznali u isto vrijeme kao i cijeli svijet. Vidjeli smo to tek kada je on objavio video. Zaista nisam mogao da vjeruje da je to odlučio jer niko od nas nije znao da će doći do toga", rekao je Raphinha.

To dovoljno pokazuje koliko iznenadna odluka je bila da završi karijeru, a činjenica da Pique to nije rekao ranije svojim saigračima u Barceloni je mnoge iznenadila, ali i pokazala koliko je on izgubio autoritet u svlačionici katalonskog kluba.

Pique će posljednji meč u karijeri odigrati sutra kada Barcelonu očekuje gostovanje kod Osasune u okviru 14. kola španske La Lige.

Nakon toga slijedi nam pauza zbog Svjetskog prvenstva, a La Liga se nastavlja tek krajem decembra. Ipak, Pique se tada neće vraćati u klub i za njega će sutrašnji meč protiv Osasune biti zadnja obaveza koju kao igrač ima prema Barceloni nakon čega će potpisati raskid ugovora.