Niko transferom ovog ljeta nije iznenadio kao fudbaler sa istetoviranim ljiljanima na ruci

.

Serije odlazaka zvučnih imena iz Evrope se nastavlja. U srijedu je sredinu promijenio i napadač bh. korijena koji je nakon pet godina napustio redove evropskog velikana.

Da zvučna imena napuštaju Evropu i odlaze u Saudijsku Arabiju protkelih sedmica je postala normalna pojava, razlog je svakako novac.

Međutim, malo je onih koji odluče da u najboljim fudbalskim godinama napuste Stari kontinent i odu u Ujedinjene Arapske Emirate gdje primanja nisu ni blizu kao u Saudijskoj Arabiji.

Upravo to je u srijedu uradio Haris Seferović, 31-godišnji reprezentativac Švicarske koji je nakon pet godina napustio Benficu.

Seferović ima korijene iz Sanskog Mosta, a bh. javnosti je poznat po tetovaži ljiljana sa mapom Bosne i Hercegovine na laktu lijeve ruke.

Posljednjih nekoliko sezona Seferović je u Benfici uglavnom bio višak te je igrao na posudbama u Galatasarayu i Celti gdje se baš i nije proslavio.

Posebno razočaranje je doživio nakon okonačnog Svjetskog prvenstva kada se vratio u Galatasaray, a turski velikan je odmah zatražio prekid posudbe.

Galatasaray je za posudbu Benfici platio 1.5 miliona eura, uz to je pruzeo kompletnu Seferovićevu platu u iznosu od 2.3 miliona eura.

Međutim, Turcu ga se riješili već u januaru, a Benfica mu je novi klub pronašla u Španiji gdje je na 18 nastupa za Celtu postigao tri gola.

Nakon što je praktično cijelu karijeru proveo u Evropu, odlazak u UAE za ovog 31-godišnjaka će sigurno predstavljati novi zalogaj.