Mulalić: Nismo nagrađeni za hrabru igru; Ivkovića savladale emocije na Grbavici

kjl
Treneri Edis Mulalić i Tomislav Ivković prokomentarisali su podjelu bodova Željezničara i Borca u zaostaloj utakmici 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Mulalić je bio zadovoljan trkom i igrom (Foto: I. L./Klix.ba)

Treneri Edis Mulalić i Tomislav Ivković prokomentarisali su podjelu bodova Željezničara i Borca u zaostaloj utakmici 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar i Borac remizirali su bez golova na Grbavici, a utakmici nije nedostajalo prilika iako nismo vidjeli golove.

Trener Plavih Edis Mulalić bio je zadovoljan trkom i igrom svojih igrača iako je na kraju osvojen samo bod.

"Istrčali smo dobru utakmicu. Išao nam je na ruku ritam utakmice i rekao sam igračima da se nemamo šta čuvati. Nismo nagrađeni za hrabru igru zbog stativa. Mislim da je bila dobra utakmica i fer, iako je bilo 0:0. Šteta što nismo pobijedili", rekao je Mulalić.

Trener Željezničara ističe da nema šta zamjeriti svojim nogometašima koji su prije manje od 48 sati igrali duel protiv Radnika.

"Pokušali smo s nekim izmjenama, a neki igrači dugo nisu igrali pa su osjetili umor. Probali smo sve s izborom koji imamo. Lopta nije htjela da uđe, ali nemam šta zamjeriti momcima. Imali smo malo vremena za pripremu. Izvukli smo dobro trkački utakmicu", zaključio je Mulalić.

S druge strane, trener Borca Tomislav Ivković ističe da su ga savladale emocije kad je došao na Grbavicu.

"Savladale su me emocije po povratku na Grbavicu. Navijači kao i uvijek raspoloženi. Sportska, čvrsta i fer utakmica. Željo je igrao kao da nije igrao u ponedjeljak. Sve najbolje želim Želji", istakao je Ivković koji je do prije nekoliko mjeseci bio na klupi Željezničara.