Njegovo je na Etihadu odbrojano, svi su vidjeli šta je Cancelo uradio kada je Haaland promašio penal

.
Portugalac na meti kritika navijača Cityja

 

Navijači Manchester Cityja oduševljeni su što je njihov klub uspio da se plasira u polufinale Lige prvaka nakon što je u dvomeču sa ukupnih 4:1 pobijedio Bayern. U sinoćnjem revanšu na Allianz Areni bilo je 1:1, a na udaru navijača Cityja posebno se našao Joao Cancelo jer su svi vidjeli šta je Portugalac uradio kada je Erling Haaland promašio penal.

Manchester City je lakše od očekivanog uspio da se obračuna s Bayernom i plasira zasluženo u polufinale gdje izabranike Pepa Guardiole očekuje još jedan težak protivnik - Real Madrid.

Građani su sve riješili još u prvoj utakmici kada su pred svojim navijačima sa 3:0 savladali njemačkog prvaka, a sinoć su na Allianz Areni uspjeli da odole svim pritiscima i plasiraju se dalje.

Rezultat u sinoćnjem meču bio je 1:1 i vidjeli smo "samo" dva gola iako je bilo zaista mnoštvo prilika pred oba gola.

Bayern je krenuo dosta ofanzivno od prve minute i stvorio je nekoliko velikih šansi, ali nisu našli put do mreže gola Edersona. City je sve to mogao da kazni u finišu prvog poluvremena kada su dobili penal, no Erling Haaland se udarcem s bijele tačke nije proslavio.

Norveški napadač šutirao je loptu visoko preko gola Bayerna na oduševljenje domaćih navijača i igrača.

Prije toga Leon Goretzka je uspio da ga izbaci iz takta svojim pomalo bezobraznim potezima, ali mu je plan uspio jer je Haaland očajno šutirao penal. No, nakon svega na najvećem udaru kritika na kraju našao se Joao Cancelo.

Cancelo igra u Bayernu na posudbi upravo iz Manchester Cityja, ali sinoć je ponovo navukao dodatni gnjev navijača engleskog kluba na sebe i oni ne žele da se on na ljeto uopšte vraća u klub.

Navijači Cityja vidjeli su da je Cancelo slavio kada je Haaland promašio penal i to im je itekako zasmetalo, a nakon toga osuli su drvlje i kamenje po Portugalcu na društvenim mrežama.

Cancelo će na posudbi biti do kraja sezone i još uvijek se ne zna da li će Bayern otkupiti njegov ugovor. Ukoliko se to ne desi vratit će se u City gdje je preko noći postao najomraženija ličnost kod navijača tog kluba.