Spektakl u Amsterdamu: Njemačka u meču s pet pogodaka porazila Holandiju

Nogometna reprezentacija Njemačke upisala je veliku pobjedu u meču 2. kola grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine u Amsterdamu protiv Holandije rezultatom 3:2.

Njemačka je od prve minute hrabro ušla u meč i presingom na početku susreta kao da je iznenadila domaće igrače, a iz takve igre već u 15. minuti stigli su u vodstvo. Schulz je probio po lijevoj strani, ubacio u sredinu, a na pravom mjestu bio je Sane koji loptu šalje u mrežu za vodstvo od 1:0.

Holandija je odmah pokušala doći do poravnanja, no Neuer je dva puta sjajno zaustavio udarce Babela, da bi u 34. minuti Njemačka postigla drugi pogodak. Gnabry je napravio sjajan soloprodor, oslobodio se Van Dijka i sjajnim udarcem pogodio nebranjeni dio mreže za vodstvo Njemačke od 2:0.

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a već u trećoj minuti nastavka Depay je odlično centrirao s lijeve strane, pronašao je De Ligta koji postiže debitantski pogodak u dresu Holandije. U 63. minuti, Depay koristi gužvu u kaznenom prostoru Njemačke i donosi poravnanje Holandiji.

Tempo igre nakon toga je malo pao, obje ekipe oprezno su igrale i čuvale jedan bod, a onda u 90. minuti Nijemci dolaze do trećeg pogotka i pobjede. Reus je odigrao loptu s lijeve strane, a asistent kod prvog pogotka Schulz postiže pogodak za veliku pobjedu svoje reprezentacije, prenosi Klix.ba.

Poljska je upisala sigurnu pobjedu protiv Latvije na svom terenu, a pobjedu Poljacima u drugom poluvremenu donijeli su Lewandowski i Glik. 

Sigurni su bili i Belgijanci koji su slavili na Kipru rezultatom 2:0, dok je Sjeverna Irska na svom terenu sa 2:1 porazila Bjelorusiju.

U posljednjem meču Sjeverna Makedonija osvojila je veliki bod na gostovanju kod Slovenije, a konačni rezultat glasio je 1:1.