Nogometaš Arsenala učestvovao u saobraćajnoj nesreći, Mercedes G klase završio na krovu

asd
Nogometaš koji je ugovorom Arsenalov, Ainsley Maitland-Niles, imao je jučer saobraćajnu nesreću, a policija uveliko istražuje uzroke njegovog prevrtanja.

Iako je Mercedes G klase u kojem se vozio završio na krovu, 23-godišnji nogometaš uspio je proći bez povreda, zahvaljujući upravo tome što se nalazio u takvoj vrsti vozila.

Do nesreće je došlo na autoputu M-25 na sjeveru Londona, kada se sudario s drugim automobilom.

"Sve što znamo nakon razgovora s njim je da je sudjelovao u nesreći, da je nepovrijeđen i da je kod kuće", potvrdio je glasnogovornik kluba za britanski tabloid The Mirror . A okolnosti oko ove nesreće još uvijek nisu jasne, mada je policija otvorila istragu kako bi razjasnila šta se dogodilo.

"Policija je pozvana otprilike u 6:10 ujutro u srijedu 30. juna kako bi zaprimila izvješća o sudaru dva automobila na autoputu M25. Nema izvještaja o povrijeđenim osobama. Istrage okolnosti su u toku", saopšteno je iz policije.

Maitland-Niles je prošle sezone igrao na posudbiu WBA, a nije poznato kakve planove Arsenal ima s njim za novu sezonu, no zaista je teško očekivati da bude dio londonske ekipe.