Nogometaš Fiorentine zatražio pomoć, to je iskoristio njegov saigrač da iftari na San Siru

.
Brojni svjetski popularni nogometaši poste tokom mjeseca ramazana čak i dok igraju utakmice, a zanimljiva scena dogodila se jučer u duelu između Intera i Fiorentine.

Gostujuća Viola slavila je rezultatom 1:0 protiv favorizovanog Intera, a u nekoliko navrata gostujući igrači ležali su na terenu i žalili se na povrede kako bi brže prošlo vrijeme, ali i kako bi napravili predah tokom žestokih napada Intera u završnici.

Jednu takvu pauzu zbog povrede iskoristio je marokanski nogometaš Sofyan Amrabat kako bi iftario na terenu.

UEFA je poslala dopise svim nacionalnim nogometnim savezima u kojima se preporučuje kratka pauza za prekid posta nogometaša koji poste i igraju utakmice u to vrijeme, no Italija nije među onima koje su počele s tom praksom još uvijek.

No, Amrabat je iskoristio trenutak dok se njegovom saigraču Luci Ranieriju ukazuje pomoć te je pojeo bananu i popio vodu za kraj jučerašnjeg posta.

Neki engleski mediji čak su prenijeli vijest da je Ranieri namjerno odglumio povredu kako bi njegov saigrač mogao iftariti, no to nije potvrđeno u italijanskim medijima koji navode da je Amrabat bio dosjetljiv i iskoristio je taj moment.

Inače, Amrabat je u igru ušao u 65. minuti i pomogao je svojoj Fiorentini da nanese treći vezani poraz Interu u Seriji A. Amrabata se posebno sjećamo sa Svjetskog prvenstva u Kataru gdje je odigrao fantastično i skrenuo pažnju na sebe dok je vodio Maroko do historijskog polufinala.

 

Foto:Screenshot