Nogometaš Palerma naknadno pozvan među Zmajeve, prvo je otišao u prostorije FK Željezničar

k
Veznjak popularnog sicilijanskog kluba Palerma Dario Šarić dobio je naknadni poziv u nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

 

Šarić (25) i ranije je dobijao pozive u reprezentaciju BiH, ali još uvijek nije debitovao. Dobre igre u Seriji B za kultni sicilijanski klub natjerale su selektora Ivayla Peteva da ga naknadno uvrsti na spisak Zmajeva za Ligu nacija i duele protiv Crne Gore i Rumunije.

To je otkrio FK Željezničar u svojoj današnjoj objavi. Naime, ovaj nogometaš koji je rođen i odrastao u Italiji, veliki je navijač Željezničara i danas se učlanio u klub s Grbavice.

Pogledajte ovdje.

Odmah po dolasku u BiH Šarić se zaputio na Grbavicu kako bi se učlanio u Željezničar. Plavi su otkrili da je veznjak stigao na reprezentativno okupljanje.

"Reprezentativac Bosne i Hercegovine, fudbaler Palerma i navijač Želje, Dario Šarić, stigao je na Grbavicu, učlanio se u Klub, a potom otputovao na okupljanje reprezentacije", saopćili su iz FK Željezničar.

Šarić igra redovno za Palermo ove sezone, a upisao se i u listu strijelaca u pobjedi protiv Venezije na startu Kupa Italije.