Lionel Mesi otkrio nekoliko tajni iz svog života

Lionel Mesi (Messi), nogometaš sa stotinjak ličnih rekorda, trenutno je drugi najbolji strijelac Lige prvaka svih vremena.

Od prije nekoliko dana vlasnik je i šeste Zlatne kopačke Evrope. Najbolji nogometaš Barcelone ikad, ali prema mišljenju mnogih i najbolji na svijetu svih vremena, sportista je čiji su dresovi daleko najtraženiji i najprodavaniji na planeti.

Pojednostavljeno, Argentinac je o kojem se skoro sve zna, s naglaskom, ipak, na ono “skoro”. Nešto malo više od toga Mesi je sam otkrio za "TyC Sports", specijaliziranu argentinsku sportsku TV kuću, koja emitira program na cijelom području Južne i Sjeverne Amerike, izuzevši Kanadu. Za medij iz domovine Mesi je, ipak, sačuvao poneku “ekskluzivu”,prenosi avaz.ba,

Argentinska ludnica

Navijačke strasti?

- Govorili su o meni da sam navijač River plejta, to je bilo onda kad smo igrali finale Svjetskog prvenstva 2014. Govorili su i da navijam za Independijente, jer sam kao dječak nosio dres tog kluba, ali samo zato što mi se kao klincu svidjela majica. Istina je, međutim, samo jedna. Oduvijek sam navijao za Njuels old bojs. I još za njih navijam. 

Najveći derbi na svijetu? 

- River - Boka juniors ili derbi Rosarija. Oni jesu donekle kao Barcelona - Real, ali su mnogo luđi, jer je Argentina mnogo luđa. Ne pobijediti u derbiju ondje znači veoma, veoma težak život. U Španiji kad izgubiš, nikom ništa. U Argentini ne možeš izaći iz kuće. To je ludost, ali je tako. Ljudi u Argentini drugačije doživljavaju nogomet. U biti, svakodnevna ludost samo se prenosi i na nogomet. Osobno, veoma bih volio igrati derbi njels old bojs - Rosario central. To je ludnica!

Najbolji napadač na svijetu?

- Ronaldo.

Ako ste mislili na CR 7, onda ste stvarno naivni... 

- Ronaldo je fenomen. Od svih napadača koje sam ikada vidio, on je najbolji. On je nevjerovatan.

Nisam strijelac

Odlazak iz Barcelone?

- Uopće ne želim otići odavde. Ne vidim se kako bih uopće mogao otići iz Barcelone. Sanjao sam da ću jednog dana igrati u Argentini, u Njuelu, ali ne znam baš hoće li se to dogoditi. Osim toga, tu je i moja obitelj, koja dolazi ispred mojih želja.

Osobni rekordi prema broju golova?

- Ja uopće nisam strijelac! Nisam klasičan strijelac ili centarfor. Volim dolaziti iz pozadine, uzeti loptu i kreirati. Volim jasno postići gol, ali to mi nije opsesija. Ne živim zbog toga. Ukoliko dugo ne dotaknem loptu, jednostavno, mislim da ni ne igram, da sam ispao. Uvijek volim sudjelovati u akciji, svakoj akciji.

Era s Gvardiolom

Najljepši gol za Barcelonu?

- Za mene je to gol u Rimu, u finalu Lige prvaka protiv Mančester junajteda (2:0 - 2009. godine, op. a.). Golovi, prema mome mišljenju, mogu biti lijepi i vrlo važni. Ovaj je bio takav. To je bio trenutak, gol kojim smo zaokružili cijelu jednu eru s Gvardiolom i u tom trenutku osvojili treći veliki trofej u njegovoj, Gvardiolinoj prvoj sezoni. Nešto što Barcelona nikad nije ostvarila. Taj je pogodak zaokružio spektakularnu utakmicu.

694 

utakmice odigrao je Mesi za Barcelonu i postigao 606 golova, uz 254 asistencije

Izvor: