Nova titula za Kraljeve: Real Madrid - Liverpool 3:1 (VIDEO)

Nogometaši Real Madrida treći put uzastopno osvojili su Ligu prvaka nakon što su večeras u finalu na Olimpijskom stadionu u Kijevu pobijedili Liverpool rezultatom 3:1.

Kraj meča!

83' Bale postiže gol za 3:1

64' Nekoliko minuta nakon ulaska u igru Gareth Bale je postigao gol makazicama za 2:1

55' Mane izjedanačio na 1:1

51' Kakav gol Benzeme za vodstvo Real Madrida!

43' Gol je zabio Benzema, ali bio je ofsajd

25' Salah je nakon sudara sa Ramosom nezgodno pao na lijevo rame   Mažić se nije oglasio, a Salah je u 30. minuti susreta napustio igru. Mijenja ga Lallana.

 

 

Samo šest minuta kasnije i Zinedine Zidane je morao mijenjati jer je zbog povrede teren morao napustiti Carvajal. Umjesto njega je ušao Nacho.

 

Real Madrid i Liverpool susreću se od 20:45 u finalu Lige prvaka. 

Prije početka spektakla publike je zabavljala Dua Lipa koja je izvela popularni hit "New Rules", a na bini joj se pridružio i Sean Paul s kojim je snimila pjesmu "No Lie".

 

Poznati hrvatski glazbeni duo 2Cellos večeras je otvorio finale Lige prvaka u Kijevu odsviravši himnu ovog nogometnog takmičenja.

2Cellos su svirali himnu dok su igrači Real Madrida i Liverpoola izlazili na teren.

 

Dvoboj pravih europskih teškaša gledamo večeras: zajedno su ovi klubovi čak 17 puta bili prvaci Europe.

Naravno, uspješniji je apsolutni vladar ovog natjecanja Real Madrid, koji ima rekordnih 12 naslova. Liverpool je najuspješniji engleski predstavnik s pet naslova. Zanimljivo, upravo su Redsi posljednji pobijedili Real u finalu Lige/Kupa prvaka; bilo je to 1981. kada je na Parku prinčeva bilo 1:0 za Liverpool.

Bio je to prvi susret ovih klubova; u međusobnim je okršajima za nijansu uspješniji Liverpool. Sljedeći put su se susreli 2009. u osmini finala, a Liverpool je bio vrlo uvjerljiv i prošao je dalje s ukupnih 5:0 (4:0 na Anfieldu).

Real je osvetu i prvu pobjedu nad Liverpoolom dočekao 2014. u grupnoj fazi Lige prvaka: Kraljevi su slavili s 3:0 na Anfieldu i 1:0 na Santiago Bernabeuu, piše Dnevnik.hr
 
Bila je to momčad Reala koja je sezonu ranije počela nevjerojatan niz od tri osvojene Lige prvaka u četiri godine. Real je prošle sezone postao prvi klub koji je, otkad se natjecanje igra pod tim imenom, obranio naslov pobjednika Lige prvaka, a taj rekord večeras mogu dodatno ''podebljati''.

 
Početne postave:

Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro, Modrić, Kroos, Isco – Ronaldo, Benzema

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Henderson, Milner, Wijnaldum – Salah, Mane, Firmino


Klupa Reala: Casilla, Nacho, Bale, Theo, Lucas, Asensio, Kovačić

Klupa Liverpoola: Mignolet, Clyne, Klavan, Moreno, Lallana, Can, Solank